TREĆAK IZ JABUČJA OSVOJIO PRVO MESTO NA “DANIMA ĆIRILICE”

Na tradicionalnom Dečijem saboru “Dani ćirilice”, Ognjen Ivanović učenik III/1 OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju, pod mentorstvom svoje učiteljice Suzane Tasić, osvojio je prvo mesto u kategoriji “Lutke u narodnoj nošnji moje bake”.

Konkurs namenjen osnovcima realizovalo je Udruženje „Dani ćirilice Bavanište“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Tema ovogodišnjih 20. „Dana ćirilice” bila je reč – sloboda, a učesnici konkursa imali su priliku da se na temu slobode izraze u čak šest ponuđenih formi.  Nagrađeni jabučki osnovac odlučio se za izradu lutke u nošnji iz bakinog rodnog kraja.

Dečji sabor „Dani ćirilice” utemeljen je 2002. Godine sa željom da doprinese očuvanju jezika i pisma, pesme i igre, starih zanata i običaja. Svake godine, kao trag ostane i „Zbornik” najboljih literarnih radova, kao i niz tematskih publikacija ove svetkovine ćirilice, koja je od osnivanja okupila oko 70 000 đaka iz oko 500 osnovnih i srednjih škola iz Srbije i čitavog sveta.

Osvojena nagrada na “Danima ćirilice” je još jedno u nizu priznanja za jabučke osnovce i potvrda već očigledne činjenice, da u ovoj školskoj godini uistinu vredno i predano rade. Nagrade i priznanja u Jabučje pristižu sa svih strana, za postignute rezultate učenika 0š “Dimitrije Tucović” u najrazličitijim oblastima.

Related posts

Leave a Comment