POHVALA ZA LAJKOVAČKOG OSNOVCA NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU IZ MATEMATIKE

Na državnom takmičenju iz matematike Matija Ivković učenik VIII/1 razreda lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, pod mentorstvom predmetnog nastavnika Živote Đorđevića ostvario je zapaženo učešće i nagrađen je od Društva matematičara Srbije Pohvalom za postignute rezultate.

Takmičenje je održano juče, a konačni rezultati su upravo objavljeni, nakon što su razmotrene uložene žalbe. Sa 60 osvojenih bodova, od sto maksimalnih, u komkurenciji 98 učenika iz Srbije, matematičar iz Lajkovca je 37. na konačnoj rang listi.

Matijin mentor Života Đorđević kaže, da je ovo odličan rezultat u izuzetno jakoj konkurenciji, pri čemu su mnogi učenici specijalizovanih matematičkih škola i odeljenja imali slabije rezultate, a osnovac iz Lajkovca ostvario je i najbolji rezultat od svih učesnika državnog takmičenja sa područja Kolubarskog okruga.

Prethodno, na okružnom takmičenju iz matematike, održanom u valjevskoj Gimnaziji, Matija Ivković, učenik VIII/1 razreda lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, pod mentorstvom predmetnog nastavnika Živote Đorđevića, osvojio je maksimalnih sto poena i prvo mesto na takmičenju, čime se i plasirao na državno takmičenje.

Lajkovački mali maturant Matija Ivković, kako saznajemo, namerava da upiše Specijalnu matematičku ili informatičku gimnaziju.

Related posts

Leave a Comment