ZA BEZBEDNIJI SAOBRAĆAJ RADOVI U SLOVCU

U cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju, u toku su radovi na magistralnom putu u Slovcu. Vrednost aktuelnih radova je 2,5 miliona dinara.

Područje centralne raskrsnice u Slovcu je izuzetno prometno, pa je pitanje bezbednosti saobraćaja na ovom potezu od izuzetnog značaja.

“U toku su radovi na raskrsnici za Valjevo, Lajkovac i Ub, koje finansiraju Putevi Srbije. Postavlja se vertikalna i  horizontalna signalizacija, a biće postavljen i ležeći policajci u obliku platformi, zaštitna ograda na samom trotoaru, kao  i svetleći  usporivač brzine. Ovakve aktivnosti imaju za cilj da se dodatno utiče na učesnike u saobraćaju kako bi usporili i bili oprezniji,” pojašnjava predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Ovo je još jedna u nizu brojnih aktivnosti na području opštine Lajkovac u cilju podizanja nivoa bezbednosti u saobraćaju. Lokalna samouprava čini sve da sopstvenim sredstvima i zahvaljujući kontinuirano dobroj saradnji sa svim državnim institucijama uradi što više na planu izgradnje i rekonstrukcije puteva na svom području. “To je od izuzetnog značaja za plan bezbednosti u saobraćaju, osnov za privredni razvoj i ukupan prosperitet opštine Lajkovac, ali i stvaranje uslova za ostanak i bolji život meštana”. naglašava predsednik Živković.

Related posts

Leave a Comment