POBEDA ZADRUGARA I RUBRIBREZE, KOJA JE SVE BLIŽA OPSTANKU U ZONI

Verovatno je današnje 25. kolo Kolubarsko-mačvanske zone bilo ključno za opstanak Rubribreze u ovom rangu takmičenja. Ne samo da su ispunili očekivanja pobedom u Ljigu protiv poslednjeg Spartaka (2:1), nego su i ostali rezultati išli na ruku Brezi – svi direktni konkurenti danas su poraženi. Uostalom, takav smo ishod ne samo priželjkivali nego i najavili prošle nedelje. Još da u sledećem kolu kod kuće pobede Radnički iz Klupaca, pretposlednji tim na tabeli, i praktično će „overiti“ opstanak.

Nije u Ljigu išlo sve glatko za Rubribrezu, naprotiv – mlada ekipa Spartaka je povela već u 4. minutu golom Srećkovića, a pritom je igrala i veoma borbeno. Lajkovački zonaš je izjednačio u 43. minutu preko Stefana Stevanovića, u pravo vreme jer je zahvaljujući tom golu Rubribreza ušla rasterećenija u drugo poluvreme. Iako je gostujući tim od 73. minuta igrao sa deset fudbalera zbog isključenja Đukića, već posle pet minuta Mijušković je postigao pobedonosni gol za Brezu.

Osim crvenog kartona, sudija Todorović iz Loznice dodelio je i sedam žutih kartona, od čega četiri igračima Rubribreze. Nekima su to i parni kartoni, pa će Breza biti oslabljena u sledećoj, vrlo važnoj utakmici, tako da predsednik kluba Ivan Stefanović upućuje apel Savezu „da sudijama ukažu da se fudbal igra zbog klubova, a ne zbog njih“. Stefanović navodi i da sudije nisu priznale gol Rubribrezi jer lopta „navodno nije prešla liniju“.

Zadrugar je na svom stadionu sa 5:0 deklarisao jednog od Brezinih konkurenata, ekipu Mladosti iz Donjeg Dobrića. Vrlo laka pobeda zeleno-belih, ne samo zbog toga što imaju jači tim, nego i zato što su posle pola sata vodili sa 2:0, time otvorili protivnika, što im je omogućilo da da kraja budu ubedljivi. Strelci su bili Milanović u 15, Gavrilović u 30, golman Tanasijević u 42. iz penala, Lukić u 63. i u štoper Marjanović u 90. minutu, koji je postigao najlepši gol na utakmici. Dodeljeno je pet žutih kartona, od toga dva Zadrugaru.

Mladost je u Dračiću poražena od odličnog Vrelo Sporta sa 2:1, dok su OFK Divci, posle Rubribreze, još jednom pobedili u gostima – ovog puta Radnički u Klupcima sa 2:0. Na taj način svi Brezini konkurenti su danas poraženi, zahvaljujući čemu trenutno ima šest bodova prednosti u odnosu na neke konkurente.

Rubribreza na 12. mestu ima 24 boda, Mladost iz Donjeg Dobrića 20, Mladost iz Dračića 18, koliko i Radnički Klupci. Poslednji na tabeli je Spartak iz Ljiga sa samo pet bodova. Iz lige ispadaju dva kluba.

Zadrugar u „mirnoj luci“ igra sasvim rasterećeno, ali dobro. Deveti je na tabeli sa 34 boda, jednim manje od Ribnice i tri više od ljubovijske Drine.

U vrhu tabele i dalje je „mrtva trka“ između Sloge iz Bogosavaca i Rađevca, koji ima bod više. Direktan aduel dva vodeća tima je u 28. kolu u Krupnju, mada će Sloga i sledećeg vikenda biti na velikom iskušenju u Vrelu.

U 26. kolu sledećeg vikenda Rubribreza dočekuje Radnički iz Klupaca, a Zadrugar igra u Valjevu protiv Radničkog. Mladost iz Donjeg Dobrića dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca, dok Mladost Dračić gostuje Ribnici.

Related posts

Leave a Comment