JOŠ TRI VAŽNA BODA ZA ŽELEZNIČAR

Železničar je danas, u 27. kolu Srpske lige Zapad, osvojio još tri važna boda u borbi za opstanak. Na svom stadionu Železničar je pobedio Smederevo, direktnog konkurenta, jednu od ekipa iz donjeg dela tabele, sa 1:0. Jedini pogodak postigao je napadač Vujičić u 53. minutu.

U teškoj utakmici, po kiši i raskvašenom terenu, videli smo utakmicu bez izrazitih šansi. Lajkovčani su imali inicijativu u najvećem delu meča, dok su gosti pojačali tempo u finišu ne bi li eventualno došli do izjednačenja, jer bi im bod bio dragocen.

Železničar jeste postigao važnu pobedu i primakao se Smederevu na dva boda razlike, ali je i Tutin, pomalo neočekivano, osvojio sva tri boda u Bogatiću – 0:1. Istim rezultatom kod kuće je Jošanica pobedila Slogu iz Petrovca na Mlavi, dok je Takovo remiziralo u Arilju rezultatom 1:1.

Trenutno stanje u donjoj polovini tabele: Sušica 39, Takovo i Tutin po 37, Smederevo 35, Železničar 33, Jošanica 31, Gruža i Šumadija (Aranđelovac) po 13 i Bane iz Raške 7. Poslednja tri kluba praktično su već u Zoni, u niži rang sigurno ispadaju još dva. Već u subotu 1. maja od 16.30 sati Železničar očekuje težak susret u Ubu protiv drugoplasiranog Jedinstva. Jošanica gostuje u Valjevu, Smederevo dočekuje Šumadiju, Tutin Gružu, a Takovo Mačvu iz Bogatića. Dakle, narednog vikenda najtežeg protivnika ima upravo Železničar, a nadajmo se da će tim Jovice Damnjanovića utakmicu u komšijskom Ubu doživeti kao pravi izazov i pružiti najbolje od sebe.

Related posts

Leave a Comment