PRVI PROLEĆNI PORAZ RUBRIBREZE, ZADRUGARU BOD U VRELU

U 22. kolu Kolubarsko-mačvanske zone, odigranom danas, lajkovački zonaši su za protivnike imali timove iz samog vrha tabele. Zadrugar je osvojio bod u Vrelu, rezultat je bio 1:1, dok je Rubribreza poražena prvi put ovog proleća – valjevski Radnički je slavio u Rubribrezi sa 2:0.

U Vrelu, na odličnom terenu, viđena je prava prvenstvena, kvalitetna utakmica. Domaćin je krenuo ofanzivno i poveo već u petom minutu. Posle kornera plasiranog na drugu stativu lopta je uspešno glavom vraćena na visinu penala, gde je Đurđević sjajno primio i odličnim šutem zakucao u levi ugao mreže. Odmah posle gola Zadrugar je preuzeo inicijativu, pokušavajući da organizuje igru na sredini terena, a zatim i da zapreti pred golom domaćina. Posle par pokušaja i polušansi, preduzimljivost zeleno-belih dovela je do izjednačenja u 24. minutu. Jedan napadač Zadrugara uspeo je da preseče pas na 20 metara od gola Vrela, poslao je u šesnaesterac Jeriniću, koji je po ko zna koji put pokazao snalažljivost vrsnog strelca i i sa peterca plasirao loptu ispod golmana domaćih.

Drugo poluvreme je Vrelo napadalo, ali bez pravih šansi, da bi u poslednjih 10 minuta Zadrugar to iskoristio i iz kontranapada stvorio tri izgledne šanse koje su propustili Jerinić i Gavrilović. Na kraju se može reći da je nerešeno realan rezultat.

Šest kola Rubribreza nije znala za poraz i primila je samo jedan gol, ali je valjevski Radnički danas bio konkretniji i sa terena Breze odneo sva tri boda. Oba gola, u 61. i 80. minutu, postigao je omladinac Radničkog Janković. Domaćin ima primedbe na suđenje tako da iz uprave najavljuju da će se možda i žaliti.

Zadrugar je na 10. mestu sa 28. bodova, koliko ima i Drina iz Ljubovije, dok Divci imaju bod više. Jedinstvo iz Vladimiraca ima 26, Rubribreza na 12. mestu ima 18 bodova i utakmicu manje, Radnički Klupci takođe 18. Mladost iz Donjeg Dobrića je, posle današnje pobede, pretekla imenjaka iz Dračića i ima 14 bodova, a Valjevci 12. Na dnu tabele je ljiški Spartak sa samo pet bodova. 

U vrhu „ista meta, isto odstojanje“. Vodi Rađevac sa 49 bodova, Sloga iz Bogosavaca ima 48, Vrelo Sport 45, a valjevski Radnički i Mladost iz Prnjavora po 44.

Za vikend se igra 23. kolo. Rubribrezu očekuje još jedan težak meč, gostovanje drugoplasiranoj Slogi iz Bogosavaca, dok Zadrugar dočekuje Ribnicu.

Related posts

Leave a Comment