OTPOČELA VAKCINACIJA U SEOSKIM AMBULANTAMA

Vakcinacijom u ambulanti u Slovcu, danas je otpočela imunizacija stanovništva protiv korona virusa u seoskim ambulantama na području opštine Lajkovac.

Bez prethodne prijave i zakazivanja termina, danas je vakcinisano 29 osoba, kojima je ambulanta u Slovcu područna seoska ambulanta.

Meštani ovog dela lajkovačke opštine, kao i ostali stanovnici lajkovačke opštine, svakako se uvek mogu vakcinisati u Domu zdravlja u Lajkovcu, ukoliko iz bilo kog razloga to ne učine u područniim seoskim ambulantama, u terminima opredeljenim za vakcinaciju stanovništva na terenu.

Nakon Slovca, proces vakcinacije se nastavlja sutra 14. aprila u ambulanti u Bogovađi, potom  15. aprila u ambulanti u Vračeviću i 16. aprila u Jabučju, u prostorijama mesne zajednice. U svim seoskim ambulantama, proces vakcinacije obavlja se u vremenu od 8 do 11 časova.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili potrebe da se obezbedi prevoz, građani se mogu javiti na sledeće telefone: Opština Lajkovac: 014/ 3433 396 i 062/ 882 85 66 – radnim danom od 7 do 15 časova i Dom zdravlja Lajkovac: 014/ 3433 395.

Masovna imunizacija stanovništva opštine Lajkovac u Domu zdravlja Lajkovac, bez prethodne prijave i zakazivanja otpočela je 7. aprila, od kada je značajno povećan broj vakcinisanih,  tako da je do sada vakcinisano blizu 1700 stanovnika lajkovačke opštine, a skoro 1100 stanovnika je revakcinisano.

Stanovnici opštine Lajkovac mogu se vakcinisati u Domu zdravlja Lajkovac svakim radnim danom od 8 do 17 časova. Od 14 do 17 časova mogu se vakcinisati građani koji nisu prijavljeni za vakcinaciju, kao i prijavljeni građani koji nisu dobili svoje termine za vakcinaciju. Takođe, građani se mogu vakcinisati i u seoskim ambulantama po već utvrđenom i objavljenom rasporedu.

Nadležni apeluju na sve građane da se odazovu masovnoj vakcinaciji, kako bi se što pre okončala epidemija izazvana virusom KOVID-19 i kako bi se što pre vratili normalnom životu.

Related posts

Leave a Comment