PROTIVNIK RUBRIBREZE NIJE SE POJAVIO, ZADRUGAR POBEDIO U LJIGU

Ponovo obrti u Kolubarsko-mačvanskoj zoni i opet nepovoljni po Rubribrezu. Naime, Mladost iz Donjeg Dobrića se juče i to bez najave nije pojavila na terenu u Rubribrezi, tako da je meč registrovan službenim rezultatom 3:0, ali verovatno samo privremeno. Ovo je drugi put ove sezone da tim iz lozničkog kraja ne dođe na utakmicu i nezvanično se saznaje da je odustao od daljeg učešća u prvenstvu. Očekuje se reakcija komesara za takmičenja, odnosno ozvaničenje istupanja Mladosti i odgovarajuća kazna.


Međutim, ono što posle toga sledi predstavlja kaznu i za mnoge klubove u Kolubarsko-mačvanskoj zoni, sve one koji su osvojili bodove protiv Mladosti, a nije ih malo imajući u vidu da je Mladost sa 11 bodova pretposlednja na tabeli. Poništavaju se svi rezultati koje je Donji Dobrić postigao u prvenstvu, pa se tako brišu i bodovi klubovima koji su ih pobedili ili remizirali sa njima, što će izazvati tumbanje na tabeli.


Rubribreza će praktično ostati bez šest bodova jer joj neće biti priznata tri boda od juče i tri iz jesenjeg dela prvenstva, jer je pobedila na gostovanju u Dobriću. Podsećamo da je Breza jesenas kažnjena sa devet bodova zbog navodnog nameštanja utakmice sa Slogom iz Bogosavaca, pa će joj praktično biti oduzeto 15 bodova! Utoliko će opstanak novajlije u zoni biti veći uspeh, a verujemo u to, jer je Rubribreza pokazala da uspeva da se nosi sa svim nedaćama.


Ako bude ovako kao što smo najavili, tri boda će izgubiti i Mladost iz Dračića pa će na pretposlednjem mestu imati 9, a Rubribreza 12 bodova. Radnički Klupci će ostati na 17, dok će Jedinstvo (Vladimirci) imati 20. Podsećamo da u niži rang idu dva kluba, ljiški Spartak je skoro sigurno jedan od njih.


Zadrugar ne gubi ništa jer je sa Mladosti igrao samo u prvom delu i izgubio.


Zadrugar je danas teškom mukom pobedio na gostovanju u Ljigu, verovatno olako ulazeći u meč jer je Spartak zakovan za dno tabele sa pet bodova. Iako rezultat od 3:1 zvuči ubedljivo, Zadrugar je igrao jako loše i pred kraj utakmice gubio sa 1:0 . Zeleno-beli su preokret napravili u poslednjih 13 minuta, kada su golove postigli Jerinić, Mijatović i Marjanović.


Trenutno Zadrugar na 10. mestu ima 27 bodova, ispred su Ribnica i Drina sa po 28, dok Divci imaju 29.


U derbiju kola, u Krupnju, Rađevac i valjevski Radnički odigrali su bez golova.


Zbog ovakvog raspleta Rubribreza sledećeg vikenda igra najvažniju utakmicu sezone, jer se sastaje sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak, sa Mladosti u Dračiću. Zadrugar dočekuje Mladost iz Prnjavora.

Related posts

Leave a Comment