NAJAVA INFUSTRUKTURNIH RADOVA

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković izrazio je nadu da će se u drugoj polovini godine rebalansom budžeta naći sredstava za još nekoliko važnih deonica za meštane lajkovačke opštine, kao i očekivanje velike pomoći države i „Puteva Srbije“ za putnu infrastrukturu. Na taj način bi bilo nastavljeno asfaltiranje desetine kilometara puteva širom opštine, kao prethodnih godina. Pomoć Republike i „Puteva Srbije“ najviše se očekuje za izgradnju Obilaznice oko Lajkovca, dok će se za lokalnu infrastrukturu, koja je već na zavidnom nivou, ako izostane pomoć države, naći sredstva iz opštinskog budžeta.


„U planu je put Mirkovići – Josipovići u Jabučju (Gornji kraj), put za Vlajiće u Donjem Lajkovcu…ima još deonica koje su jako bitne, ali zahtevaju mnogo više novca, pa tu očekujemo pomoć države. To je, recimo, put koji spaja opštine Lajkovac i Ub i prolazi kroz Rukladu, poznatiji kao Rukladski put, dužine sedam kilometara i vrednosti radova oko 200 miliona. Zatim rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz Lajkovac – regionalnog puta od Slovca do Ćelija, dužina je osam kilometara, a vrednost radova 400 miliona. Za ove deonice oslonićemo se na pomoć države i na radove koje bi trebalo da izvodi JP „Putevi Srbije“. Uz Obilaznicu, to su prioritetni zahtevi koje smo uputili Republici. Osim toga, videćemo sa odbornicima i predstavnicima mesnih zajednica šta su njihove potrebe, pa uraditi neke deonice koje nisu bile u planu prethodnih godina.“


Predsednik Živković je najavio da će drugi deo godine obeležiti krupniji infrastrukturni radovi, kao što su: izgradnja Seoske kuće u Pepeljevcu vrednosti preko 30 miliona dinara i izgradnja parkinga u centru Lajkovca, takođe vrednosti oko 30 miliona, a podsetio je i da su u toku i radovi na sanaciji i rekonstrukciji seoskog doma u Ratkovcu.

Related posts

Leave a Comment