PREDSEDNIK ŽIVKOVIĆ O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI I VAKCINACIJI

Broj novoobolelih od korona virusa menja se iz dana u dan. Nakon nekoliko dana, tokom kojih je broj novozaraženih konačno bio jednocifren i kretao se na dnevnom nivou između pet i osam slučajeva, danas je broj novozaraženih ponovo dvocifren i to sa 17 novih slučajeva infekcije korona virusom.


Predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković je govoreći o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji na lokalnom području istakao i da se proces masovne imunizacije stanovništva odvija jako dobro, ali je i podvukao da je mali broj starijih od 65 godina u Lajkovcu vakcinisan. Predsednik Živković je najavio, da će uslediti pokušaj da se starijem stanovništvu na seoskom području olakša proces vakcinacije, u smislu da im se vakcinacija omogući u seoskim amnulantama i još jednom apelovao na sugrađane da se vakcinišu:


“Epidemiološka situacija u opštini Lajkovac slična je svakako situaciji u Kolubarskom okrugu i u Srbiji. U poslednjih nekoliko dana beležili smo blagi pad broja pozitivnih na Kovid 19, koji se spustio ispod dvocifrenog broja i varirao između pet i osam novopozitivnih svakog dana. Ono što je sigurno jako dobro jeste, da vakcinacija građana ide jako dobro i da je preko preko dve hiljade građana opštine Lajkovac vakcinisano.


Nedostatak, kada je reč o vakcinaciji, je da je mali broj sugrađana starijih od 65 godina u Lajkovcu vakcinisan. To se pre svega odnosi na seoske sredine, tako da ćemo u narednom periodu u dogovoru sa Domom zdravlja videti da li postoje uslovi da se vakcinacija bar vikendom obavlja u seoskim ambulantama u Vračeviću, Bogovađi i Slovcu. To bi starim licima olakšalo dolazak do ambulante.


Ponovo apelujem na sugrađane da se vakcinišu, jer je to, jedini izlaz iz cele ove situacije. Ja se nadam, da će do prvih letnjih meseci biti vakcinisano preko 50% stanovništva opštine Lajkovac.”


Predsednik Živković je još jednom apelovao i na striktno poštovanje svih mera u borbi protiv Covid 19.”

Related posts

Leave a Comment