POBEDA FUDBALERA ŽELEZNIČARA U POŽAREVCU

FK Železničar je prolećnu sezonu započeo po sistemu vruće-hladno i uspešnije u gostima nego na svom stadionu. U 20. kolu Srpske lige Zapad „dizelka“ je savladala Mladi radnik u Požarevcu sa 2:0. Golove su postigli Nikolić u drugom i Radenković u 51. minutu. Rani gol Železničara, na samom početku utakmice, kao i vođstvo od 2:0 na startu drugog poluvremena, značajno su uticali na ishod meča u Požarevcu.


Železničar je osvojio velika tri boda i sada ih ima četiri više od Tutina, koji trenutno predvodi grupu od pet timova u zoni za ispadanje u niži rang. Ali, ima još puno do kraja prvenstva.


Šef stručnog štaba Jovica Damnjanović opredelio se za ovaj sastav: Ranković, Bošković, Đermanović, Mitrović, Pavlović, Radenković, Đukić (Petrović), Radibratović (Matović), Nikolić (Lakušić), Vujičić (Jevremović), Stevanović.


Igrači lajkovačkog srpskoligaša dobili su čak šest žutih kartona na ovoj utakmici (domaći dva), ali je najvažnije da su odbranili odličan rezultat.


Ubsko Jedinstvo nastavlja sa dobrim rezultatima, danas su dobili Tutin sa ubedljivih 3:0. Budućnost Krušik nastavlja sa remijima, još jedan meč bez golova, ovog puta sa Takovom u Valjevu. Interesantno je da je Trepča pregazila drugoplasiranu Budućnost Arilje sa 5:1 i dospela do trećeg mesta na tabeli, što govori koliko je vredeo remi Železničara sa ovom ekipom. Posle remija sa Ariljcima u prošlom kolu, Sloga iz Požege je nastavila pohod ka višem rangu pobedom od 2:0 protiv Mačve iz Bogatića.


Sloga ima 52 boda, čak 14 više od ariljske Budućnost i 16 više od Trepče i ubskog Jedinstva. Budućnost Krušik je na osmom mestu sa 31 bodom. Lajkovčani su i dalje na 13. mestu, ali su se 26 bodova izjednačili sa Smederevom i zaostaju tri boda za Mladim radnikom i Takovom. Sledećeg vikenda Železničar dočekuje užičku Slobodu, koja je na devetoj poziciji sa 31 bodom.

Related posts

Leave a Comment