MLAĐI OSNOVCI OD PONEDELJKA REDOVNO U ŠKOLU, ODLAŽE SE PROBNI ZAVRŠNI TEST ZA MALE MATURANTE

U cilju blagovremene informisanosti prvenstveno učenika i njihovih roditelja, Goran Milinčić, direktor OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju podseća na dve danas donete važne odluke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja: da mlađi osnovci od ponedeljka idu redovno na nastavu i da se dlaže probni završni test:

MLAĐI OSNOVCI OD PONEDELJKA IDU REDOVNO NA NASTAVU:

Đaci osnovnih škola prvog ciklusa (od prvog do četvrtog razreda) od ponedeljka 22. marta 2021. godine ići će u školu, kao što je to bio slučaj i do sad – u redovnu nastavu, dok đaci od petog do osmog razreda osnovnih škola i svi srednjoškolci pratiće nastavu onlajn.

Na sastanku predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba odlučeno je danas da se ipak ostane pri dosadašnjem načinu rada i da mlađi osnovci pohađaju nastavu redovno.

Svakako, u pojedinačnim slučajevima, na osnovu odluke lokalnih kriznih štabova, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko školskih uprava, može se doneti drugačija odluka.

ODLAŽE SE I PROBNI ZAVRŠNI TEST:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obaveštava da je danas doneta odluka o odlaganju probnog završnog testa za učenike osmog razreda.

Probni završni test, koji je planiran za 26. i 27. mart, odložiće se za petak 9. i subotu 10. april 2021. godine, što će biti utvrđeno izmenom Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Related posts

Leave a Comment