FENOMENALNE ODBOJKAŠICE VRATILE TROFEJ KUPA SRBIJE U LAJKOVAC!

Posle samo godinu dana pauze, nakon fantastično odigranog meča u finalu protiv Uba, odbojkašice Železničara vratile su trofej u Lajkovac i treći put za četiri godine osvojile Kup Srbije! To je još jedan veliki uspeh koji će ostati za sva vremena upisan u istoriji lajkovačkog sporta i varoši Lajkovac.


Za samo 70 minuta odbojkašice Železničara savladale su tim koji je dominirao ove sezone sa 3:0, po setovima je bilo 25-18, 25-19 i 25-22. Pobednički trofej iz ruku predsednika Odbojkaškog saveza Srbije primila je kapiten Aleksandra Gajić.

Za MVP igrača ženskog finala proglašena Rada Perović, dizač Železničara. Finale u obe konkurencije odigrano je u hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji, uz odličnu organizaciju domaćina i Odbojkaškog saveza Srbije.


Sve kockice su se složile u utakmici sezone za OK Železničar. Podigao se Železničar iz pepela nakon ispadanja iz prvenstvenog plej-ofa i kada je bilo najvažnije pokazao kakvim kvalitetom raspolaže. Delovala je ekipa Branka Kovačevića kao fantastično naštimovan orkestar, videli smo jedan savršen tim koji je funkcionisao odlično u svim segmentima igre, tako da jednostavno Ubljankama nije pružio šansu za bilo kakav preokret, za bilo koji ishod osim pobede „dizelke“!


Trener Branko Kovačević je najveći deo utakmice odigrao sa postavom: Bjelica, Savić, Mirosavljević, Vujović, Perović i Batinić, uz čestu asistenciju Kutlešićeve i kratak, ali značajan ulazak mlade Uzelac, kao i Rankovićeve na poslednji servis. Pokazalo se to kao dobitna kombinacija. Igrao je Želja sjajno u svim segmentima igre, a mišljenje većine komentatora na RTS-u bilo je da su presudili odličan servis, fantastičan blok, jako dobar prijem i igra u odbrani.

O dominaciji servisa govori podatak da je Železničar zabeležio čak sedam asova, a Ub samo jedan.

Veliki doprinos tome dale su 19-godišnja Rada Perović, najbolji serviser lige i 20-godišnja Jovana Mirosavljević, obe odlične u svim fazama igre. Izuzetan meč je večeras odigrala i 19-godišnja Barbara Batinić. Odlična na prijemu i u odbrani bila je veteranka Marina Vujović, čije je iskustvo i znanje došlo do punog izražaja. A ono što su večeras odigrale Ana Bjelica i Maja Savić bilo je na njihovom reprezentativnom nivou i ulivalo sigurnost celom timu.

Zaključićemo time da je Ana Bjelica bila ta prelomna karika u večerašnjoj dominaciji Železničara, ne samo u sigurnom smeču i u bloku, nego u jednom ogromnom osloncu koji je čitava ekipa imala.


Treba istaći da je sa druge strane bila jedna izuzetno jaka ekipa, koja je vodila veći deo trećeg seta, iz kojeg možda nije izvukla više i zbog psihološkog pada usled ubedljivog vođstva i igre Železničara.


Poeni Železničara: Bjelica 16, Mirosavljević 13, Batinić 11, Savić 6, Kutlešić 5, Perović 4 i Uzelac 1. Najviše poena za Ub osvojile su Vulin 11, Medić 9, Trivunović 7 i Ranković 6.


Veoma zadovoljan bio je večeras i čovek koji stoji iza još jednog velikog uspeha Železničara, predsednik kluba i ugledni lajkovački privrednik Živorad Lazarević, kao i svi njegovi saradnici.


Da još jednom podsetimo imena svih koji su treći put osvojili Kup Srbije. Odbojkašice: Vanja Ivanović, Tamara Marković, Barbara Batinić, Maja Savić, Aleksandra Uzelac, Nada Mitrović, Ana Bjelica, Sara Ranković, Aleksandra Gajić, Milana Rajlić, Jovana Mirosavljević, Marina Vujović, Anica Kutlešić i Rada Perović. Stručni štab: šef Branko Kovačević, asistent Vladimir Živković, statističar Lazar Tabaković. Predsednik kluba Živorad Lazarević, sportski direktor Ivana Lazarević, sekretar Zlatko Petrović, lekar Dragan Milovanović…

OK Železničar ispisuje nove stranice istorije lajkovačkog sporta.

Related posts

Leave a Comment