USPESI JABUČKIH OSNOVACA NA TAKMIČENJIMA IZ MATEMATIKE I HEMIJE

Na Opštinskom takmičenju iz matematike održanom u Lajkovcu 28. februara takmičili su se učenici od trećeg do osmog razreda i predstavnici Osnovne škole “Dimitrije Tucović” Jabučje postigli su zavidne rezultate.


U prvom ciklusu, rezultati su sledeći: učenik trećeg razreda Vojin Radovanović osvojio je treće mesto, dok su Ognjen Radibratović i Filip Lazić dobili pohvale. Lazar Jakovljević, učenik četvrtog razreda, osvojio je treće mesto. Učenici prvog ciklusa nemaju pravo takmičenja na sledećem nivou.


Što se tiče učenika drugog ciklusa, postignuti su sledeći rezultati: Teodora Bajić iz petog razreda osvojila je prvo mesto, Lana Ivanović iz šestog, takođe prvo mesto, iz sedmog razreda Jovana Milosavljević je osvojila prvo mesto, a Veljko Babić drugo, dok je Tamara Bajić iz osmog razreda osvojila drugo mesto.

Na Okružno takmičenje iz matematike plasirale su se: Teodora Bajić, peti razred; Lana Ivanović, šesti razred i Jovana Milosavljević, sedmi razred.


“Svim učenicima čestitamo od srca na postignutim izuzetnim rezultatima, a pohvale upućujemo učiteljicama Suzani Tasić i Milanki Lukić, kao i predmetnim nastavnicama Mariji Marić i Svetlani Milivojević, zbog savesnog pripremanja učenika za takmičenje. Plasiranim učenicama želimo mnogo sreće na narednom nivou takmičenja,” poručuje rukovodstvo škole, povodom ovog značajnog uspeha svojih učenika.

Na Opštinskom takmičenju iz hemije održanm j u Lajkovcu 6. marta, škola u Jabučju sa ponosom objavljuje da je prvo mesto na Opštinskom takmičenju, u kategoriji sedmog razreda, zauzela učenica Jovana Milosavljević, dok je treće mesto pripalo Kristini Miljanić. Na Okružno takmičenje iz hemije plasirala se Jovana Milosavljević.


“Učenicama srdačno čestitamo na izuzetnim rezultatima, a posebno pohvaljujemo predmetnu nastavnicu Jasminu Kovačević za posvećen rad sa učenicama.Našoj Jovani Milosavljević želimo mnogo sreće na narednom nivou takmičenja!” – kažu sa ponosom u školi u Jabučju.


Inače, jabučki osnovci redovno pohađaju nastavu i pored toga što je zbog uslova pandemije trajanje školskog časa svedeno na pola sata, u školi tu činjenicu vide kao jedan od ključnih osnova za kontinuirane značajne uspehe svojih učenika na svim poljima. Uz sve to, učenici škole u Jabučju su stalno animirani brojnim kreativnim sadržajima i akcijama, u kojima učestvuju sa puno entuzijazma, kao i njihovi nastavnici.

Related posts

Leave a Comment