ZA GRADSKU SLAVU „CRVENA JABUKA“

Opštinsko veće je usvojilo predloženo Rešenje o obrazovanju Organizacionog odbora za proslavu Dana Lajkovca i Gradske slave Ognjene Marije.

Na konferenciji za novinare, nakon sednice veća, Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac je rekao:

„U susret Gradskoj slavi i Danima Lajkovca formiran je Organizacioni odbor, koji će se pre svega brinuti o programu.
Predsednica Organizacionog odbora za proslavu Dana Lajkovca i Gradske slave Ognjene Marije je kao i prošle godine Mila Mitrović, direktorka PU „Leptirić“, a članovi su: Milutin Ranković – direktor TO, Snežana Škorić – direktorka KC „Hadži Ruvim“, Bojan Bogdanović – predsednik OSS, u ime Crkvene opštine sveštenik Tomislav Matić i Daren Milivojević –  u ime  Gradske biblioteke.

Budžet manifestacije je na prošlogodišnjem nivou i iznosi 2,5 miliona dinara.

Ovogodišnji Dani Lajkovca trajaće i početkom avgusta, pored dosadašnje prakse po kojoj su svi programi realizovani krajem jula. Ono što je sada poznato, jeste da će za centralno veče manifestacije gostovati „Crvena jabuka“, a ostali segmenti programa za sada se ne otkrivaju, njih će blagovremeno obelodaniti direktorka Kulturnog centra.

Sasvim izvesno, jedan dan manifestacije Dani Lajkovca, sa bogatim kulturno-umetničkim programom biće posvećen najmlađima.Program će biti baziran na događajima koji su i prethodnih godina bili izuzetno posećeni, poput Moto skupa na Kolubari, koji će biti organizovan prvog vikenda u avgustu i koji će biti bitno obogaćen.

U organizaciji Udruženja „Moja Bogovađa“ ni ove godine neće izostati humanitarni turnir u Bogovađi, ali ovoga puta biće upriličen početkom avgusta u okviru Dana Lajkovca. Sav prihod od turnira u Bogovađi, kao i prošle godine biće doniran u humanitarne vrhe i opština Lajkovac će ovaj turnir podržati i dati svoj doprinos.“

Opštinsko veće je na ovoj sednici prihvatilo tekst i prateće obrasce za raspisivanje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture iz budžeta Opštine Lajkovac za ovu godinu. Novina ovogodišnjeg konkursa je što podnosilac prijave može biti i fizičko lice. Sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara namenjena su oblasti nepokretnog kulturnog nasleđa, dok su sredstva u iznosu od 700 000,00 dinara namenjena ostalim oblastima. Rok za podnošenje prijave na konkurs je 30 dana.

Odlukom veća, koordinatoru za Romska pitanja, koji je do sada radio volonterski, od 1. jula pripadaće naknada u mesečnom iznosu od 30 000,00 dinara.

Related posts