DANAS STARTUJE FUDBALSKA SRPSKA LIGA ZAPAD

Ovog vikenda startuje fudbalsko prvenstvo Srpske lige Zapad, u kojem se takmiči i lajkovački Železničar. Železničar igra danas (u subotu) od 14 časova protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice, a utakmica se igra u Raškoj.


Jesenji deo prvenstva FK Železničar je završio na 13. mestu (od 18 klubova) sa 22 boda, što govori da će biti potrebno dosta truda i ozbiljnosti da se izbegne zona za ispadanje, na čijoj se granici sada nalazi najstariji lajkovački fudbalski kolektiv.


U zimskoj pauzi klub je napustio šef stručnog štaba Srđan Jovanović, obrazlažući to obavezama na radnom mestu i nemogućnošću da se potpuno posveti ekipi. Novi šef struke je Jovica Damnjanović, koji je protekle jesenje sezone vodio TEK iz Velikih Crljena i aranđelovačku Šumadiju. U radu mu pomažu Željko Tarić i Bora Mišković, trener golmana, dok je kondicioni trener Ivan Trifunović.


Novi fudbaleri u timu su Radenković (Šumadija, Aranđelovac), Nikolić (Borac, Sakule), Bošković (Bačka 1901, Subotica), golman Vićentijević (ubsko Jedinstvo), Matović (Dunav, Stari Banovci), Vujičić (Radnički 1912, Sombor), Buljandrić (Sinđelić, Beograd), Lakušić (Mađarska). Ekipu su napustili Stanojević, Arsić, Mijušković, Sofronić, Radivojević, Gajić, Čočović, Ćitić i B. Petrović.


Pripremajući se za prolećni deo prvenstva Železničar je odigrao više prijateljskih utakmica. Neki od rezultata su: sa Budućnost-Krušikom nerešeno 1.1; sa Smederevom 2:2; savladan Napredak iz Medoševca sa 2:1. Lajkovačkog Zadrugara, člana Kolubarsko-mačvanske zone, Želja je pobedio sa 4:0, golovima Nikolića (2), Vujičića i Đukića.


Održana je i Konferencija klubova Srpske lige Zapad na kojoj je potvrđeno da će u niži rang otići pet najslabije plasiranih klubova i još jedan ako prvak grupe ne prođe baraž za Prvu ligu.

Related posts

Leave a Comment