8 MEDALJA ZA MAŠU CVETKOVIĆ

Proteklog vikenda na bazenima SRPC “Milan Gale Muškatirović”- bazeni 25 maj u Beogradu, održan je plivački miting 29.Memorijal Ante Lambaša. Ovo prestižno međunarodno takmićenje okupilo je 600 takmičara iz 38 klubova iz Srbije, BIH, Republike Srpske i Crne Gore.


Tročlanu ekipu , predvođenu trenerom Vladimirom Mitrovićem, PK Lajk Lajkovac predstavljale su dve takmićarke Tara Terzić, koja se takmičila u kategoriji kadeta i Maša Cvetković u kategoriji mlađih juniorki.


Maša Cvetković se takmičila u četiri discipline u mlađoj juniorskoj kategoriji koje su se bodovale i u apsolutnoj, tako se da se okitila sa 5 zlatnih , dve srebrne i jednom bronzanom medaljom. Zlatne medalje uzela je na 400m, 800m i 1500m slobodnim stilom u mlađoj juniorskoj kategoriji i na 800m i 1500m slobodnim stilom u ukupnom plasmanu , tj. u apsolutnoj kategoriji. Srebrnu medalju je uzela na 200m leđnim stilom u svojoj kategoriji , a taj rezultat joj je omogucio da uzme bronzu u apsolunoj kategoriji na 200 m leđnim stilom.Drugo srebro usvojila je na 400m kraul u otvorenom razredu iza reprenentativke Ćulibrk sa vremenom 4:41.13 sto je novi rekord Centralne Srbije.


Moramo naglasiti da je Maša na ovom takmičenju oborila još dva rekorda Centralne Srbije u juniorskoj kategoriji i to na 800m i 1500m slobodnim stilom, popravljajuči svoja vremena isplivana pre mesec dana na Prvenstvu Srbije sa koga se vratila sa dva zlata.


Ovom žetvom medalja Maša je još jednom pokazala, da sa svojih 13 godina, plivajući sa devojkama dosta starijim od sebe, spada u red najboljih dugoprugašica u Srbiji u svim kategorijama.

Related posts

Leave a Comment