64 NOVOZARAŽENIH U FEBRUARU

Prema podacima lajkovačkog Doma zdravlja, juče je evidentirano 5 novih slučajeva zaražavanja korona virusom, tako da je prema lokalnoj korona statistici u februaru u opštini Lajkovac 64 novoobolelih.


Prosec masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa u Lajkovcu odvija se odlično, uz besprekornu organizaciju koja uspešno prati iskazane potrebe stanovništva. Lajkovčano za sada imaju na raspolaganju tri vakcine: Sinofarm, Fajzerovu i AstraZeneka, a očekuje se i ruska vakcina. Najveći broj Lajkovčana vakcinisao se do sada kineskom vakcinom, a vakcinacija Lajkovčana sa preostale dve vakcine otpočela je ove sedmice.


Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 59 novopozitivnih na korona virus u Kolubarskom okrugu, u Lajkovcu je 6 novih slučajeva.


U Valjevu su od posledica infekcije korona virusom preminule još dve osobe. Ukupan broj preminulih u Valjevu je 174, a ukupan broj preminulih od početka pandemije u Kolubarskom okrugu je 292.


Prema najnovijem dnevnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Valjevu je 39 novopozitivnih, u Ljigu, u četiri i u Mionici dva, a Osečina je bez novoobolelih.


U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima hospitalizovano 72 kovid pozitivna pacijenta.


U Kolubarskom okrugu su od početka pandemije obolele ukupno 13 654, 6 490 je neizlečenih, a izlečene su 6 782 osobe.


Od 1092 obolelih u opštini Lajkovac, 833 osobe su izlečene, dok se 241 osoba vodi kao neizlečena, a 18 stanovnika lajkovačke opštine izgubilo je bitku sa koronom.

Podaci o broju laboratorijski potvrđenih slučajeva Kovid 19 infekcije i ishodu lečenja (stanje na dan 27.02.2021.) sadržani su u priloženoj tabeli :

Related posts

Leave a Comment