PRVA UTAKMICA POLUFINALA KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

U sredu 3. februara od 17 časova, u Hali sportova Lajkovac, Železničar i TENT odigraće prvu utakmicu polufinala Kupa Srbije za odbojkašice, uz prenos na RTS 2.

Polufinale je još jedan veliki izazov za lajkovačke odbojkašice, dvostrukog osvajača nacionalnog kupa, kako bi se posle pauze od godinu dana ponovo borile za ovaj trofej. Susret dolazi posle značajne subotnje prvenstvene pobede nad Obrenovčankama, kada je ekipa pod vođstvom iskusnog trenera Branka Kovačevića napravila veliki preokret. Posle vođstva gošći od 2:0 u setovima došle su do pobede od 3:2.

Planirano je da se revanš meč u Obrenovcu odigra 16. februara.

Drugi par čine Jedinstvo (Stara Pazova) i Ub. Bez obzira što su Ubljanke emotivno ispražnjene zbog nedavnog polufnalnog turnira CEV kupa u Monci, veliki su favorit u duelima sa uvek dobrim Jedinstvom.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Related posts

Leave a Comment