VAKCINISANO 275 LAJKOVČANA, DANAS 1 NOVI SLUČAJ ZARAŽAVANJA

Prema danas prispelim podacima Doma zdravlja Lajkovac, tokom prethodna tri dana evidentira su tri nova slučaja zaražavanja korona virusom: 22. januara bila su dva nova slučaja, 23. januar bio je bez novoobolelih, dok je u nedelju 24. januara evidentiran jedan novi slučaj. Od početka januara, na ovom području je 87 novih slučajeva zaražavanja korona virusom.


Od početka masovne imunizacije stanovništva, u lajkovačkom Domu zdravlja je u periodu od 20. do 24. januara, dakle za četiri dana, vakcinom kineske državne kompanije Sinofarm vakcinisano 275 stanovnika lajkovačke opštine, a nteresovanje stanovništva za vakcine je veliko.


Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, na području lajkovačke opštine je jedna osoba novoobolela od korona virusa.


Prema poslednjem izveštaju, od posledica koronavirusa u Kolubarskom okrugu preminule su još četiri osobe, po jedna u Valjevu, Ljigu, Osečini i Ubu.


Bitku sa koronom u Kolubarskom okrugu izgubilo je 259 osoba: u Valjevu je preminulo 155, Mionici 28, Ljigu 20, Ubu 20, Osečini 19 i Lajkovcu 17 osoba.


Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u Kolubarskom okrugu je 30 novozaraženih: u Valjevu 27, Ubu dvoje i jedan u Lajkovcu. Mionica, Ljig i Osečina su bez novopozitivnih.


U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovana su 84 pacijenta sa kliničkom slikom kovid 19 infekcije.


Podaci o broju laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19 infekcije i ishodu lečenja (stanje na dan 25.01.2021.) sadržani su u priloženoj tabeli:

Related posts

Leave a Comment