OSNOVANA ŠKOLA FUDBALA LAJKOVAC

Mlađe kategorije Železnicara i Zadrugara spojene su u jedinstvenu školu fudbala. Ovim činom su po prvi put klupski interesi ostavljeni po strani i postavljeni temelji da se uz strategija za obuku i razvoj lokalnog potencijala mladih fudbalera ostvare dugoročne efekti.


Ideju o osnivanju objedinjene škole fudbala u Lajkovcu za portal LAJKOVAC NA DLANU pojasnio je trener Branko Ašković:


“Novoosnovana škola fudbala Lajkovac je dugoročni projekat apsolutno namenjen i posvećen deci sa teritorije opštine Lajkovac i šire, napravljen na bazi i temeljima kompletne, kako tehničko – taktičke obuke u fudbalu tako i socijaliziciji dece, gde će imati priliku da nauče šta znače i radne obaveze, drugarstvo, požrtvovanost i saradnja.


Ekipa trenera, pre svega kao inicijatori cele priče, Aškovic, Spasić, Đenisić, okupili su mlade , poletne trenere od kojih neki imaju licenece a neki su u proceduri stručnog osposobljavanja za dobijanje licenci, tako da kada taj proces se završi imaćemo na okupu kompletno stručno osposoljen tim trenera – licenciranih za rad sa decom svih uzrasta.


Prvi put su svi klupski i ostali interesi ostavljeni po strani, tako da možemo sa vama da podelimo sjajnu informaciju da to u praksi znači, da su se mlađe kategorije Železnicara i Zadrugara spojile u jedinstvenu školu fudbala i tako se daje na raspolaganje svoj deci sa teritorije opštine Lajkovac da se neometano uz vrhunske uslove bave fudbalom.


Tako smo dobili i na kvalitetu i na ekonomičnosti. Zadovoljstvo nam je da obavestimo građane opštine Lajkovac da postoji strategija za obuku i razvoj mladih fudbalera.


Svi sportski tereni su u procesu obnavljanja i biće podređeni za to da će deca imati sve uslove za neometan rad.


Sve to zajedno garantuje vrhunski kvalitet u radu i razvoju dece.


Naši treneri su poletni, mladi i željni ozbiljnog rada i posvećenosti toj deci koju će učiti i naučiti ne samo da budu obučeni fudbaleri, nego i izgrađene kvalitetne ličnosti koje će sutra dati doprinos razvoju opštine Lajkovac na svim nivoima.


Apelujemo na naše drage sugrađane, roditelje dece koja su iz različitih razloga promenila sredinu i obučavjau se u nekim drugim školama fudbala da se vrate u naš Lajkovac, jer sad će imati apsolutno iste i bolje uslove za napredak u odnosu na bilo koju školu fudbala u okruženju.


Koristimo ovu priliku da se javno zahvalimo lokalnoj samoupravi Lajkovac, Fudbalskim klubovima Železnicar i Zadrugar, kao i svim ostalim prijateljima i sponzorima bez čije podrške ovaj projekat i strategiju ne bi bilo moguće realizovati.”


Škola fudbala Lajkovac će početi sa radom početkom februara, a za pionirske i kadetske selekcije nešto kasnije, kada se zbog pandemije i mera koje su na snazi stvore uslovi i za korišćenje kapaciteta Sportske hale.


Zainteresovani za Školu fudbala Lajkovac mogu se javiti trenerima na brojeve telefona:


Saša Đenisić: 064/ 5766-461
Branko Ašković: 063/ 1491-978
Dejan Spasić: 066/ 100-983

Related posts

Leave a Comment