VAKCINISANI PRVI ZDRAVSTVENI RADNICI U LAJKOVCU, SLEDI VAKCINISANJE STARIJIH OD 75 GODINA, PA OSTALIH KATEGORIJA STANOVNIŠTVA

Fajzerovom vakcinom danas je u Domu zdravlja u Lajkovcu počela vakcinacija zdravstvenih radnika. Kako saznajemo, od 79 zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, vakcinu je primilo pet zdravstvenih radnika. Prva je vakcinu primila direktorka Doma zdravlja dr Ljiljana Molerović i kaže da se oseća odlično.


Vakcinacija je na dobrovoljnoj bazi, a razloge malog odziva zaposlenih u lajkovačkom Domu zdravlja moguće je naći i u činjenici da je izvestan broj zdravstvenih radnika preležao koronu, da ima onih koji su sada pozitivni ili iz nekog razloga trenutno nisu u mogućnosti da budu vakcinisani. Naime, preporuke je da prođe tri meseca od izlečenja pa tek tada da se osoba vakciniše, ali ima i onih koji čekaju rusku ili neku drugu vakcinu.


Prema rečima direktorke Doma zdravlja Lajkovac, dr Ljiljane Molerovič, nakon zdravstvenih radnika uslediće vakcinisanje lica starijih od 75 godina.


Pored toga što je građanima od ponedeljka, 11. januara omogućena prijava putem portala e-Uprave, danas je počeo da radi i kol centar putem kojeg građani mogu da se prijave za vakcinaciju protiv korona virusa. Broj telefona je 0800 222 334.


Građani zainteresovani za vakcinaciju protiv korona virusa, pored prijave putem portala e- Uprave i kol centra, mogu se javiti i svom izabranom lekaru i na taj način utanačiti sve neophodne detalje oko vakcinisanja. Zapravo, sve pre javljanja matičnoj zdravstvenoj ustanovi je ispoljavanje interesovanja za vakcinu, a kontakt sa izabranim lekarom i zdravstvenom ustanovom u kojoj osoba želi da se vakciniše je korak ka realizaciji.

U Lajkovac je za sada stigla samo Fajzerova vakcina, a o ostalim mogućnostima građani će naknadno biti informisani. Vakcine će sukcesivno biti trebovane, prema iskazanom interesovanju stanovništva i prema raspoloživim mogućnostima za njihovu nabavku.

Related posts

Leave a Comment