USPEH „RAZIGRANOG PERA” NA MEĐUNARODNOM KNJIŽEVNOM KONKURSU

Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” lajkovačke OŠ „Mile Dubljević” ostvarili su zapažen uspeh na VII međunarodnom književnom konkursu „Kraljevstvo bijelih rada” u organizaciji Međunarodnog udruženja književnih i likovnih stvaralaca „Stihom govorim” iz Bijelog Polja i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.


Na konkurs je pristiglo 700 radova učenika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Nemačke. Međunarodni stručni žiri u uži izbor izdvojio je 279 radova od kojih je nagrađeno i pohvaljeno 25 među kojima su se našli i poetski radovi članova Literarne sekcije „Razigrano pero” koju vode nastavnice srpskog jezika Sonja Milovanović i Lidija Marić Jovanović.

Drugu nagradu osvojila je Marija Jeremić, učenica 7. razreda, za pesmu „Veliki snovi u malim cipelama”, a treću nagradu Anita Prodanić, učenica 6. razreda, za pesmu „Sloboda”. Pohvaljena je pesma „Nestašna zima” Luke Radovanovića, učenika 7. razreda, a u zbornik radova festivala, pored tri nagrađene pesme, uvrštena je i pesma „Kutija uspomena” Nine Jurišić, učenice 8. razreda.

Related posts

Leave a Comment