LAJKOVAČKIM PENZIONERIMA 60 PAKETA SOLIDARNE POMOĆI PIO FONDA

Od 132 penzionera sa područja opštine Lajkovac, koji su se javili na Konkurs Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za raspodelu paketa penzionerima sa najnižim primanjima, pakete pomoći dobiće 60 lajkovačkih penzionera.


Objavljena je preliminarna rang lista lajkovačkih penzionera koji su ostvarili pravo na pakete solidarne pomoći, a rok za žalbe, odnosno prigovore na rang listu je 7 decembar.

“Opštinsko udruženje penzionera Lajkovac ostvarilo je pravo na raspodelu 60 paketa. Preliminarna rang lista objavljena je oglasnoj tabli Udruženja i na ulasku u Klub penzionera, a penzioneri u Lajkovcu imaju do 7. decembra pravo prigovora na listu. U pitanju je solidarna pomoć korisnicima penzija, dodelom paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, bez obzira da li su članovi bilo koje penzionerske organizacije,” kaže predsednik Udruženja Branko Perić.

Osnovni kriterijum je da visina penzije ne prelazi najniži iznos od 15.113,01 dinara. Prednost na rang listi ima samohrani korisnik ili korisnik u višečlanom domaćinstvu u kome je jedini izvor prihoda penzija, koja ne prelazi najniži iznos, a prioritet imaju korisnici penzija stariji po godinama života.


Raspodela robnnih paketa izvršiće se sredinom decembra, na osnovu objavljene konačne rang liste.

Related posts

Leave a Comment