JUČE 29, DANAS 17 NOVOOBOLELIH

Tokom jučerašnjeg dana, na području opštine Lajkovac evidentirano je 29 novopozitivnih na korona virus, a tokom današnjeg dana beleži se znatno manji broj novoobolelih, tokom kojeg je još 17 osoba imalo pozitivan test na korona virus. Svi danas evidentirani slučajevi obolevanja su lakši i sve osobe su u kućnoj izolaciji. Dakle, prva dva dana ove sedmice je 46 obolelih.

Juče i danas je u Kovid ambulanti Doma zdravlja u Lajkovcu pregledano po 170 pacijenata dnevno, pa je to razlog što unos podataka i sumiranje rezultata na dnevnom nivou duže traju i završavaju se mahom pred ponoć. Više je nego očigledno da je medicinsko osoblje opterećeno velikim brojem pregleda i testova.


Sada je ukupan broj obolelih u trećem talasu na ovom području 333, od kojih su trenutno 4 pacijenta na bolničkom lečenju, izlečeno je 47 osoba, u kučnoj izolaciji je 281, a jedna osoba je preminula. Poređenja radi, tokom prva sva talasa je na području opštine Lajkovac obolelo ukupno 99 osoba, od kojih je pet osoba izgubilo bitku sa korona virusom.

Ukupno su, od početka pandemije u opštini Lajkovac korona virusom zaražene 432 osobe.


Prvi slučaj u trećem talasu bio je 14. oktobra i tokom meseca oktobra na području opštine Lajkovac od korona virusa obolelo je 30 osoba.


Tokom meseca novembra zabeležen je veliki porast broja obolelih, tako da je tokom novembra registrovano 284 zaraženih osoba. Treba napomenuti, da su brzi antigenski testovi u Kovid ambulanti Doma zdravlja u Lajkovcu počeli da se rade od 14. novembra i da je do sada urađeno ukupno 580 testova.


Nakon jučerašnjeg dana, poslednjeg dana novembra sa 29 novoobolelih, danas prvog dana meseca decembra registrovano je 17 novih slučajeva zaražavanja korona virusom.


Krizni štab opštine Lajkovac apeluje na građane da poštuju sve epidemiološke mere.

Related posts

Leave a Comment