SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE LAJKOVAC U PONEDELJAK 30. NOVEMBRA

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je treću redovnu sednicu lokalnog parlamenta za ponedeljak 30. novembar, sa početkom u 9 časova. Sednica će se održati u sali bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, gde je zbog pogodnijeg prostora zasedanje lokalnog parlamenta, prvenstveno zbog mogućnosti poštovanja distance prisutnih u sali, izmešteno iz zdanja Gradske kuće od početka primene mera u borbi protiv COVID – 19.


Pred odbornicima Skupštine opštine Lajkovac, naći će se 21 tačka dnevnog reda, od kojih je većina standardnih za novembarsko zasedanje Skupštine i sam kraj budžetske i kalendarske godine, poput devetomesečnog Izveštaja o izvršenju ovogodišnjeg opštinskog budžeta, kao i paket odluka vezan za porez na imovinu, koji po svemu sudeći ostaje na ovogodišnjem nivou.


Pored Izveštaja o prošlogodišnjem radu Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština, Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, izmene če pretrpeti Odluka o Zajedničkom pravobranilaštvu, a prema ranijim najavama ide se u smeru da radi bolje operativnosti opštine Lajkovac i Ljig formiraju pravobranilaštvo.


Na dnevnom redu su Godišnji izveštaji i Godišnji plan rada PU “Leptirić”.


Odbornici treba da daju saglasnost na Godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Lajkovac za ovu godinu.


Predloženom iznenom rešenja, izvesne izmene pretrpeće sastav Komisije za planove opštine Lajkovac, a dosadašnjem glavnom urbanisti opštine prestaje mandat.

Pred odbornicima će se naći i paket odluka vezan za imenovanja članova Upravnih i Nadzornih odbora ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava, kao i Školskih odbora osnovne i srednje škole u Lajkovcu, a na dnevnom redu je i imenovanje predsednika i članova Lokalnog Saveta za zapošljvanje i Predlog Rešenja o obrazovanju Opštinskog Saveta roditelja opštine Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment