MARIJE JEREMIĆ, LAJKOVAČKI UMETNIK IZ ŠKOLSKE KLUPE

Letom misli do literarnog uspeha, nagrada za pesmu „MISLI MI LETE“


Marija Jeremić, učenica 7/2 razreda lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, član literarne sekcije „Razigrano pero“, osvojila još jednu značajnu nagradu u okviru 2. Festivala dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“, koji je organizovala Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu, u okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.


Ovo je još jedna u nizu nagrada pesnički nadarene učenice iz Lajkovca Marije Jeremić, člana prestižne školske literarne sekcije „Razigrano pero“, koji je ostvarila ovoga puta svojom pesmom “Misli mi lete”, ponovo pod mentorstvom svoje profesorke Sonje Milovanović.


Biblioteka je raspisala tri konkursa na temu „Misli mi lete“: literarni, likovni i video-konkurs (trejler) o omiljenoj knjizi.


Žiri literarnog konkursa, sastavljen od književnih stvaraoca: Violete Jović, Stevana Miloševića i Zorana Jovanovića, doneo je odluku o nagrađenim radovima.


Na raspisane konkurse pristiglo je blizu hiljadu radova dece iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Nemačke.

Od radova pristiglih na konkurse biće urađena publikacija i elektronski i štampani katalog likovnih radova, kao i film od pristiglih trejlera.

NAGRAĐENA PESMA:

MISLI MI LETE

Misli mi lete,
U beskraj beže.
Kako jedno dete
uopšte da ih veže?

Misli mi lutaju
na sve strane sveta.
Odrasli nikad ne znaju
šta se zbiva u glavi deteta!

Nekad sa trepavica odlete
kao da su jato ptica.
Užare se poput komete,
pa lete li, lete, lete….

Saznaćete i vi odrasli
kako je to kad misli lete,
samo ako se odvažite
da budete veliki kao dete.

Autor: Marija Jeremić, učenica 7/2
Mentor: Sonja Milovanović

Related posts

Leave a Comment