ČETIRI NOVOZARAŽENA, 71 UKUPNO

Registrovana su četiri nova slučaja zaražavanja korona virusom, sa kojima je u trećem talasu na području opštine Lajkovac obolela ukupno 71 osoba. Na bolničkom lečenju su i dalje dva pacijenta, 21 osoba je izlečena, a na kućnom lečenju i u izolaciji je 48 oosoba.


Među četiri nova slučaja su dva terenska radnika, a u prestala dva slučaja je reč o porodicama u kojima već ima slučajeva obolelih od korona virusa.


Kako saznajemo, ima još rezultata na čekanju i tokom večeri i sutra očekuju se novi zvanični izveštaj, a u Kovid ambulanti Doma zdravlja Lajkovac danas je, uz standardne, urađen i veliki broj brzih antigen testova na korona virus, koji važe pet dana.


Brzi antigen testovi na koronu, koji su besplatni i koji je Srbija uvela pre tri sedmice, za razliku od IgM, IgG i PCR, pokazuju rezultate već za pola sata. Doktori polažu velike nade u njih, jer otkrivaju antigen koji napada organizam i vrlo je precizan, pogotovo u prvih tri do pet dana od pojave simptoma bolesti.


Lekari kažu, da su ovi testovi precizni 96-97 osto, da su visoko senzitivni, izuzetno dobri, mnogo jeftiniji nego PCR i da se njima sprovodi pravo rano otkrivanje i smanjuje rizik zaražavanja. Dodaju i da kliničkim lekarima ovi testovi takođe puno znače, jer će ljude bez problema moći da pripreme za operaciju ili drugi tretman u non-kovid sistemu

Related posts

Leave a Comment