USPEŠAN DAN OTVORENIH VRATA KOMPANIJE MEI TA U LAJKOVCU

 

Open day, koji je Kompanija Mei Ta Europe, ne po prvi put, organizovala danas u Gradskoj kući u Lajkovcu bio je izuzetno uspešan, veliki broj Lajkovčana dobilo je posao, a kompanija potrebne radnike.

Dan otvorenih intervjua okupio je na desetine Lajkovčana zainteresovanih za rad u Mašinskoj obradi i Livnici u Bariču. Početne plate u iznosu od 55.000 do 75.000 dinara, obezbeđen prevoz i topli obrok, bili su dovoljni motivii da prvenstveno nezaposleni, ali i mnogi koji rade slabo plaćene i neigurne poslove ponesu svoju radnu biografiju i dođu u potrazi za dobro plaćenim poslom.

Između ostalog, izrečene su danas brojne pohvale kadrovima mašinske i elektro struke koji su završili lajkovačku SŠ “17. septembar”, koji su se i u pogonima kompanije Mei Ta pokazali odlično.

Nevena Jevđenović je danas, nakon održane prezentacije, u ime kompanije Mei Ta Europe za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla:

“Danas u Lajkovcu sve protiče odlično. Zadovoljni smo odzivom ljudi. Nama iz Lajkovca stiže odličan, kvalitetan kadar. Važno je znati, da svi zainteresovani mogu i dalje da se prijavljuju na naš zvaničan sajt meitaeu.com ( http://meitaeu.com/index.php/sr/), u polju Konkursi i Prijava za posao popunjavaju svoje radne biografije, a i ovi Otvoreni dani su takođe šansa da prisustvuju prezentaciji, obave intervju i potom idu na posao. Od 1. novembra ponovo kreće organizovan prevoz za radnike iz Lajkovca, što je svima jako važno. Kompanija je i pre pandemije koronavirusa imala organizovan prevoz i sada su se stekli uslovi da to nastavimo. Radnici koji su u mešuvremenu radili su sve vreme imali nadoknadu za prevoz. NIS-ove kartice su pogodnost kao vid nadoknade za prevoz, ali je ljudima svakako lakše kada imaju organizovan prevoz koji prati smenski rad. Sve se vraća u normalu, tako da će prevoz za radnike iz Lajkovca biti organizovan od 1. novembra. Za slučaj da ponovo bude uveden policijski čas, radnici će imati potvrde, odnosno dozvole za kretanje i organizovan prevoz koji će pratiti smenski rad. Što se epidemije tiče, kao i u svakom kolektivu, uvek postoji mogućnost zaražavanja, ali u kompaniji sve se drži pod kontrolom. Sve mere su na snazi i maksimalno se poštuju: dezinfekcija ruku, nošenje maski, distanca… Inače, volimo kada nam dođu ljudi iz Lajkovca, u smislu njihove obučenosti i voljnosti za rad. Svi naravno počinju kao operateri, na bazičnim pozicijama, takav je princip rada kod nas. Ali, firma prepoznaje ljude koji žele da se usavršavaju i kao takve ih nagrađuje, kako pozicijama, tako i platama.”

Već iduće sedmice, kandidati koji su uspešno prošli intervju, idu na lekarski pregled, prikupljaju neophodnu dokumentaciju i već od 1. novembra počinju da rade.

Related posts