AKCIJOM PODELE PAKETA OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV GLADI

 

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv gladi, aktivisti Crvenog krsta Lajkovac u saradnji sa geronto domaćicama, posetili su juče staračka i samačka domaćinstva na ruralnom području lajkovačke opštine i podelili im pakete se hranom i higijenom. Pakete pomoći obezbedio je lajkovački Crveni krst iz sopstvenih sredstava, a ovom prilikom akcijom su obuhvaćena četiri domaćinstva.

“Za stare ljude koji žive sami i u siromaštvu, velika je stvar kada im neko otvori vrata i pruži pomoć,” kažu realizatori akcije, podsećajući da svako i uvek može učiniti nešto nezavisno od obeležavanja određenog datuma.

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva – 17. oktobar obeležava se u celom svetu sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na potrebu iskorenjavanja siromaštva u celom svetu, a naročito u zemljama u razvoju. Ovaj dan se obeležava od 1987. godine kada se na otkrivanju spomenika u Parizu posvećenog žrtvama siromaštva, gladi i nasilja, okupilo oko 100.000 ljudi.

Siromaštvom su u Srbiji su najviše pogođena deca do 14 godina, starija lica u ruralnim područjima, višečlane porodice, nezaposleni, samohrani roditelji, osobe sa invaliditetom i porodice u kojima oni žive.

Related posts