NA STARTU TREĆEG TALASA U LAJKOVCU ČETVORO OBOLELIH OD KORONAVIRUSA

Nakon potpunog zatišja od blizu dva i po meseca, danas na području opštine Lajkovac ima četiri nova slučaja obolelih od korona virusa. Sva četiri slučaja zvanično su potvrđena danas i to u okviru jedne porodice u Lajkovcu.

Kako saznajemo u Kovid ambulanti Doma zdravlja u Lajkovcu, ovih dana nije povećan broj pacijenata sa simptomima virusa korona, a s obzirom na opštu epidemiološku situaciju, lekari svakako savetuju blagovremeno javljanje zdravstvenoj ustanovi, pri svakoj sumnji i pojavi respiratornih problema. Ovaj slučaj takozvanog porodičnog zaražavanja u Lajkovcu je, kako saznajemo, rezultat kontakta porodice sa obolelim iz druge sredine.

Podsećamo, opština Lajkovac se u drugom talasu među prvima u Srbiji i prva u Kolubarskom okrugu izborila sa korona virusom. Nakon pika drugog talasa korona virusa, od 29. avgusta na području opštine Lajkovac zvanično nije bilo ni jedne osobe obolelele, hospitalizovane niti izolovane zbog COVID – 19.

Od početka epidemije u opštini Lajkovac do sada obolelo je ukupno 99 osoba, od kojih su uspešno izlečene 94 osobe, dok je 5 osoba preminulo. Danas beležimo četvoro novoobolelih, tako da je od početka pandemije sada ukupan broj obolelih 103.

Nadležni apeluju na striktno poštovanje svih aktuelnih mera, koje su na snazi  u borbi protiv COVID – 19, posebno imajući u vidu epidemiološku situaciju u bližem i širem okruženju.

 

Related posts