LAJKOVAČKI  OSNOVAC MARIJA JEREMIĆ DRUGA NA JUBILARNIM 35. “DANIMA DEČJE POEZIJE I PROZE” DRAGINAC – OKTOBAR 2020

 

U konkurenciji 455 radova iz 101 škole, Marija Jeremić, učenica 7/2 lajkovačke O.Š. “Mile Dubljević” osvojila je drugu nagradu na 35. jubilarnoj manifestaciji “DANI DEČJE POEZIJE I PROZE”, DRAGINAC – oktobar 2020. Marijin mentor je profesorka Sonja Milovanović, a Marija je inače jedna od najuspešnijih i najviše nagrađivanih članova renomirane školske literarne sekcije “Razigrano pero”. Manifestacija “DANI DEČJE POEZIJE I PROZE”, DRAGINAC spada u red najznačajnijih u oblasti dečjeg stvaralaštva osnovaca, a odvija se u okviru programa posvećenog stradanju žitelja Draginca i okolnih sela u Drugom svetskom ratu.

Odluka o nagradama doneta je na drugom sastanku Organizacionog odbora dečje književne manifestacije „Dani dečje poezije i proze“ Draginac 2020, održanom 12. oktobra. ŽIri u sastavu: Dragan Tošić, Ljubomir Ćorilić, Đoko Petrović, Marko Avramović (predsednik žirija) i Velizar Kondić, je pregledao 455 učeničkih radova i konstatovao da je na ovogodišnjem konkursu učestvovala 101 škola.

Nagrade pobednicima konkursa prosle]ene su po[tom i treba da stignu svakog momenta.

Pored nagrade koju je osvojila Marija Jeremić, OŠ “Mile Dubljević” iz Lajkovcav pohvaljena je za učešće na konkursu, koji se održava u znak sećanja na 3.000 streljanih rodoljuba, meštana Gornjeg Jadra, u kaznenoj ekspediciji fašista u oktobru 1941. godine.

NAGRAĐENA PESMA:

KOLIKO JE NEBO ŠIROKO
Koliko zvezda može
da stane na dlan;
koliko osmeha
u jedan dan;
koliko želja
može da stane
u jedan san –
nedosanjan;
koliko reči
može da stane
u najlepšu pesmu,
koliko sreće
može da stane
u jedan slap;
koliko tuge u suze kap;
koliko ljubavi
može da stane u jedno oko,
e toliko je i nebo široko.

autor: Marija Jeremić, učenica 7/2
O.Š. “Mile Dubljević” Lajkovac

Related posts