UDRUŽENJE BAZIMILI LAJKOVAC DOBITNIK GRANTA ZA JAČANJE LOKALNIH ZAJEDNICA ŠVAJCARSKE AGENCIJE ZA RAZVOJ I SARADNJU

Pored 30 takozvanih velikih grantova o pružanju institucionalne podrške, među kojima je i Žensko udruženje kolubarskog okruga , jedan od svega 6 dobitnika grantova za jačanje lokalnih zajednica je Udruženje BaziMili Lajkovac.

“Udruženje BaziMili Lajkovac će u narednih šest meseci realizovati projekat Inkluzivnog centra u svojim prostorijama, čime će bitno olakšati i doprineti kvalitetu života dece sa autizmom i drugim vidovima atipičnog razvoja. Deca će imati na raspolaganju mogućnost da kvalitetno, osmišljeno i uz stručnu pomoć provode vreme u Inkluzivnom centru, što je dragoceno i za decu i za njiihove porodice,” pojasnila je osnivač i predsednik udruženja Milica Nikolić.

Ovo je zapravo najlepša vest koja je obeležila ovogodišnju Dečiju nedelju u lajkovačkoj opštini.

Među 6 OGD i neformalnih grupa građana koje će biti korisnice grantova za jačanje lokalnih zajednica je Udruženje BaziMili Lajkovac, koje se nakon završetka tri kruga procesa selekcije u konkurenciji 65 učesnika u okviru Poziva za podnošenje predloga projekta za jačanje lokalnih zajednica izborilo da bude na spisku od svega šest organizacija građanskog drustva i neformalnih grupa građana čiji predlozi projekata će biti podržani u okviru ACT projekta.

Poziv je bio namenjen OGD i neformalnim grupama građana, koje će uz aktivnu podršku i učešće građana kreirati inicijative i akcije usmerene na rešavanje nekog problema od javnog interesa u svojim lokalnim zajednicama.

Osim finansijske podrške u maksimalnom iznosu od 350.000 dinara za sprovođenje aktivnosti u lokalnim zajednicama, podržane OGD i neformalne grupe postaće korisnice i posebno dizajniranog i prilagođenog programa razvoja kapaciteta i unapređenja veština i znanja da aktivno podstaknu angažovanje građana i artikulišu njihove interese u zajednici.

Da podsetimo, Poziv za podnošenje predloga projekata za jačanje lokalnih zajednica objavljen je 19. juna 2020. godine, a do 20. jula za ovaj vid podrške prijavilo se 65 organizacija i neformalnih grupa građana. Tokom protekla dva meseca, aplikanti su prošli terensku evaluaciju, temeljnu procenu interne komisije ACT tima, kaoi validaciju donatora – Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Spisak 6 OGD i neformalnih grupa građana koje su dobitnice grantova za jačanje lokalnih zajednica:

Rangiranje Naziv OGD / NGG Prosečna ocena Sedište OGD / NGG

1 Udruženje Čuvari Vlasine 8,05 Surdulica
2 Udruženje BaziMili 8,00 Lajkovac
3 Dom omladine Bor 7,90 Bor
4 Inicijativa za ravnopravnost, inovativnost i društveni angažman – Irida 7,70 Novi Sad
5 Eco Karma 7,40 Subotica
6 Ženska multietnička grupa Seleuš 7,40 Alibunar

Zvanično potpisivanje ugovora udruženja sa donatorom uslediće narednih dana, nakon čega će otpočeti realizacija projekta Inkluzivnog centra u Lajkovcu.

 

 

 

 

 

Related posts