POSETA PRVAKA BIBLIOTECI

U okviru programa obeležavanja Dečije nedelje, lajkovački prvaci posetili su danas organizovano Gradsku biblioteku. Prilikom posete, prvacima OŠ “Mile Dubljević”  predočeno je sve što treba da znaju o biblioteci i mogućnostima koje im stoje na raspolaganju, a svi prvaci dobili su besplatne članske karte biblioteke. Mnogim ptvacima ovo nije bio prvi dolazak u biblioteku, jer su to činili i organizovano dok su bili u vrtiću, ili sa roditeljima.

Prvake je najpre u ulozi domaćina pozdravila i dobrodošlicu poželela direktorka Gradske biblioteke Lajkovac Biljana Bogdanović, a svoju reč i pojašnjenja imala je i učiteljica Ljiljana Jeremić. Potom je usledilo i obraćanje mr Darena Milivojevića, koji je prvacima govorio o azbuci i ćiriličnom pismu.

Poseta prvacima biblioteci završena je kolektivnim fotografisanjem na platou biblioteke, nakon čega su bibliotekarke poslužile decu bombonama.

Prepuni utisaka, prvaci su potom otišli u Kulturni centar na dečiju pozorišnu predstavu “Herkules”, koja je na repertoaru u okviru programa Dečje nedelje KC “Hadži Ruvim.”

Related posts