LAJKOVAČKA SLIKARKA STAMENA UČESNIK NESVAKIDAŠNJE IZLOŽBE U VALJEVU

 

”Književni Klub Valjeva”,”Kulturno Prosvetna Zajednica Valjeva”, i Udruženja ”Šta Hoćeš” ‘ danas u Valjevu na Desankinom trgu, na potezu Caffea STARBERRY organizuju VELIKU JESENJU RASPRODAJU SLIKA.
U sveopštem ”ludilu” AKCIJA, RASPRODAJA, STOPŠOPOVA, LIDLOVA, RODA i RIJALITIJA, umetnici na svoj način u ovim Koronarnim vremenima iskazuju svoj stav, jer dok čitavo društvo čeka reakciju umetnici su u akciji. Desankin Trg danas izgleda kao velika galerija.

Učesnik ovog avangardnog kulturnog događaja u Valjevu je i slikarka Stamena Matović Živković iz Lajkovca.

Slikari učesnici su: TAMARA PANTIĆ, BORA ILJOVSKI, MARIJA JEVTIĆ, ZORAN MUJBEGOVIĆ, ZORA PETROVIĆ, MIODRAG I. ANTONIĆ, PETAR OMČIKUS, STAMENA ŽIVKOVIĆ, MIODRAG PEŠIĆ. ALEKSANDAR TOMAŠEVIĆ, VOJKAN ĐURĐEVIĆ.

STAMENA MATOVIĆ ŽIVKOVIĆ, rodjena je 1970. godine Brgulama kod Uba. Osnovnu školu završila je u Radljevu, a srednju u Obrenovcu. Prvi put javno izlaže 2006. godine. Od tada učestvovala je na petnaestak grupnih izložbi u Lajkovcu, Valjevu, Lazarevcu i Beogradu, kao i na dve međunarodne izložbe, 2019. godine u Nikoziji na Kipru i u Osaki u Japanu. Najčešće slika pejzaže, a lično najviše voli portrete i aktove. Slikarskih uzora nema, ali divi se svakome ko ima ljubavi i vere u umetnost i ko ne odustaje od nje. Živi i stvara u Lajkovcu.

Related posts