OD DANAS RADNO VREME SVIH OBJEKATA DO 23 SATA

Najnovija mera Kriznog štaba Vlade Srbije je radno vreme svih zatvorenih objekata do 23 sata. Krizni štab održao je sednicu na kojoj su razmatrane mere za suzbijanje predstojećeg trećeg talasa epidemije virusa korona, koji bi prema najavama epidemiologa trebalo da se dogodi u novembru.

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv širenja koronavirusa odlučio je da skrati radno vreme svih ugostiteljskih objekata i sada svi restorani i kafići, pa i oni koji imaju baštu i koji su radili duže, ubuduće mogu da rade do 23 sata. Mera stupa na snagu danas i važi za teritoriju cele Srbije, za sve prodajne i ugostiteljske objekte.

Naime, poslednjih dana došlo je do blagog povećanja broja zaraženih i tada je ključni momenat da se poštuju mere nošenja maske u zatvorenim prostorima i izbegavanje okupljanja većeg broja ljudi, ukazala je struka, uz podsećanje da je limit okupljanja u zatvorenim prostorima 30 osoba i da to ograničenje nikad nije prestalo da važi.

Nadležni upozoravaju, da će biti pooštreni i kontrola poštovanja mera i sankcije za njihovo nepoštovanje, jer je trend porasta broja obolelih od koronavirusa primetan.

Related posts