KADETSKA REPREZENTACIJA SRBIJE U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA U ODBOJCI

Kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije, u kojoj sa velikim uspehom nastupaju članice lajkovačkog Železničara Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović, u polufinalu Evropskog prvenstva u Podgorici igraće protiv Turske. Utakmica se igra u četvrtak 8. oktobra od 16.30 časova, uz prenos na Sport Klubu 2. U drugom polufinalnom meču sastaju se Rusija i Italija.

Selektor kadetske reprezentacije je Jovo Caković, dok je u stručnom štabu i skaut Železničara Lazar Tabaković. U timu je i Lajkovčanka Stefana Pakić, odbojkašica TENT-a.

U odlučujućoj utakmici za prvo mesto u grupi, Srbija je u ponedeljak izgubila od Rusije sa 3:0 (25:22, 25:11, 25:23). Naše kadetkinje su odlično odigrale prvi set, ali popustile u finišu, da bi veliku borbu za povratak u meč vodile u trećem setu. Ponovo je Uzelac bila najbolji poenter našeg tima sa 18 poena. Zatim je naša reprezentacija u utorak, bez lakše povređene Uzelac, savladala Belorusiju sa 3:0 (25:18, 25:16 i 25:14). U prethodnim mečevima u grupi Srbija je maksimalnim rezultatom pobedila Poljsku i Rumuniju, uz 24 poena Aleksandre Uzelac protiv Poljakinja i 17 u susretu sa Rumunkama.

 

Related posts