DEČIJA NEDELJA U UDRUŽENJU “BaziMili” I IZRADA CRTEŽA INKLUZIVNE BAŠTE KAO PODSETNIKA DA JE U REDU BITI DRUGAČIJI

“Dečija nedelja pod sloganom “PODELJENA SREĆA, DVA PUTA JE VEĆA”, organizuje se u znaku Godine solidarnosti i saradnje, a u cilju podizanja svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unapređenju solidarnosti i saradnje građana Republike Srbije,” podseća predsednica udruženja Milica Nikolić i najavljuje brojne sadržaje u okviru Programa obeležavanja Dečije nedelje u Udruženju “BaziMili”.

Za portal LAJKOVAC NA DLANU, Milica Nikolić je pored taksativno nabrojanih aktivnosti, poseban akcenat stavila na značaj zajedničkih aktivnosti tokom Dečije nedelje dece tipičnog razvoja sa decom sa teškoćama u razvoju i najavila zajedničku izradu crteža “Inkluzivne bašte” kao potsetnik da je u redu biti drugačiji:

“Povodom Dečije nedelje, u petak 9. oktobra od 11 časova, naše udruženje će posetiti deca iz PU “Leptirić” i deca iz Osnovne škole “Mile Dubljević”. Događaju će prisustvovati i učenici Srednje tehnicke skole “17. septembar” iz Lajkovca, kao volonteri koji će pomoći pri implementaciji planiranih aktivnosti. Posetiće nas i Drustvo za Cerebralnu Paralizu iz Valjeva. DCP Valjevo je organizacija koja je licencirani pružalac usluge licni pratilac deteta na teritorije grada Valjeva i to je bio povod za uspostavljanje kontakta sa ovom organizacijom. Tokom vremena, između naša dva udruženja razvila se jako dobra komunikacija I prijateljski odnos, stoga nam je veliko zadovoljstvo što ćemo ih ugostiti ovom prilikom.

Sa pocetkom u 11 časova, u prostorijama udruženja biće organizovana likovna radionica. Deca iz našeg udruzenja, deca iz vrtića i osnovne škole, kao i deca iz DCP Valjevo će zajedno nacrtati “Inkluzivnu baštu”.
Na svetu postoje cvetovi različitih oblika, boja i mirisa i svaki taj cvet je jedinstven i svaki je podjednako važan. Svi oni zajedno rastu u istoj bašti, i svi oni će ostati ovekovečeni na crtežu naše “Inkluzivne bašte” kao potsetnik da je u redu biti drugačiji.

Nakon toga, deca će i posaditi cveće u saksijama. Cveće u saksijama koje ćemo zalivati i negovati, ostaće nam kao simbolički potsetnik da nastavimo da negujemo naše drugarstvo.
Nakon aktivnosti u prostorijama udruženja, svi zajedno ćemo prošetati do KC “Hadži Ruvim” gde će biti projekcija crtanog filma.

Od velike nam je važnosti to što će se deca tipičnog razvoja ( iz vrtića i škole) kroz druženje i zajedničke aktivnosti povezati sa decom sa teskoćama u razvoju, jer deca se najbolje povezuju kroz direktan kontakt.
Jako smo ponosni na naše volontere (učenike srednje škole ), jer verujemo da mladi koji su usvojili vrednosti solidarnosti još u školi i kao odrasli nastavljaju da podržavaju i šire takve ideje u svojim zajednicama. To doprinosi razvoju socijalne odgovornosti, povećava osećaj sigurnosti i doprinosi poboljšanju kvaliteta života za sve u zajednici.

Ova manifestacija u okviru Dečije nedelje je odličan uvod za sve aktivnosti koje udruženje planira da sprovede u narednom periodu.”

DEČIJA NEDELJA , 09.10.2020. Udruženje BaziMili Lajkovac
RASPORED AKTIVNOSTI:

11h likovna radionica
12h ekoloska radionica (sadnja cveća)
13h KC “Hadži Ruvim” , crtani film
DOBRODOŠLI!

Related posts