LAJKOVAC IZRAŽENO VIDLJIV NA EVROPSKOJ ODBOJKAŠKOJ MAPI

 

Kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije odlično je startovala na Evropskom prvenstvu u Podgorici, koje se igra od 1. do 9. oktobra. Lajkovački OK Železničar je dosta zastupljen u reprezentaciji: među najvažnijim odbojkašicama su Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović, dok je u stručnom štabu skaut Lazar Tabaković. U timu je i Lajkovčanka Stefana Pakić, članica TENT-a. Utamice možete pratiti na kanalima Sport Kluba.

Naša reprezentacija je u prvom kolu bila slobodna da bi juče i danas maksimalnim rezultatom savladala Poljsku i Rumuniju, uz ubedljivu razliku po setovima. Fantastičnu igru prikazala je Aleksandra Uzelac, koja je i najefikasnija u našem timu: sa Poljakinjama je ostvarila 24 poena, a sa Rumunkama 17. Ivanović je zabeležila po sedam poena, a ona i Stefana Pakić imale su i odličan prijem servisa u našem timu.

U ponedeljak Srbija sa Rusijom igra odlučujući meč za prvo mesto u grupi, obe reprezentacije imaju po dve pobede. Susret će od 20 časova prenositi Sport Klub 1. Posle toga našim odbojkašicama preostaje utakmica sa Belorusijom u utorak, koja nije osvojila ni set. Naša reprezentacija će skoro sigurno igrati u polufinalu, a ukoliko bi bila prva u grupi izbegla bi Tursku. Uz Srbiju, Rusiju i Tursku, najveće izgleda da bude česnik polufinala ima Italija.

Polufinalne utakmice se igraju u četvrtak u 16.30 i 19 časova, dok je borba za treće mesto i šampionsku titulu u petak u istim terminima.

Related posts