NA BIOSKOPSKOM REPERTOARU “VELIČANSTVENI GUBITNICI”

 

Argentinsko-španska avantura, krimi komedija „Veličanstveni gubitnici“ na bioskopskom repertoaru u Lajkovcu je u utorak 22. septembra od 20 časova.

Film je 2019. godine bio najgledaniji u Argentini, sa preko dva miliona gledalaca, a kod nas je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

“Veličanstveni gubitnici“, okupili su prvi put na velikom platnu oca i sina – nagrađivanog glumca Rikarda Darina i mladu glumačku zvezdu, počasnog gosta prošlogodišnjeg FEST-a, Ćina Darina.
Radnja avanturističke krimi-komedije, nastale prema romanu Eduarda Saćerija “La noche de la Usina“, smeštena je tokom argentinske ekonomske krize (1998-2002). Grupa prijatelja iz malog grada objedinjuje svoju ušteđevinu kako bi ponovo pokrenuli poljoprivrednu zadrugu. Dan nakon što su deponovali novac u banku, argentinski bankarski sistem propada, a oni sve gube. Ubrzo saznaju da nisu samo žrtve ekonomske krize, već da su beskrupulozni advokat i bankarski menadžer iskoristili tešku situaciju u zemlji kako bi ih prevarili. Da bi povratili izgubljeni novac i osvetili se onima koji su im crkavicu izbili iz džepa, seljani se udružuju i kuju pakleni plan…

Ovo je druga bioskopska projekcija tokom septembra u Lajkovcu, nakon višemesečne pauze uzrokovane pandemijom.

Related posts