17. SEPTEMBAR – DAN LAJKOVAČKE SREDNJE ŠKOLE

Povodom 17. septembra – Dana škole, s obzirom da su po prvi put nakon 40 godina u toku radovi na kompletnoj rekonstrukciji školske zgrade i da se nastava obavlja na daljinu, podsetivši i na istorijat škole, oglasila se direktorka lajkovačke SŠ “17. Septembar” Kosana Grčić, naglasivši i da je aktuelne radove na rekonstrukciji srednje škole danas  obišlo  rukovodstvo opštine Lajkovac:

“Skupština opštine Lajkovac na zajedničkoj sednici svih veća, održanoj 26.aprila 1979.godine, donela odluku o osnivanju Srednje škole u Lajkovcu. Obrazovanje učenika u prvoj i drugoj fazi školovanja počelo je 1.septembra 1979. godine. U sadašnjoj školskoj zgradi škola radi od 1980. godine.

Narednih godina škola je verifikovala sledeće struke i profile:

1. Pravna struka: tehničar za upravne poslove
2. Ekonomska struka: računovodstveni tehničar, ekonomski tehničar
3. Prehrambena struka: tehničar prehambene struke, mlekar tehničar
4. Tekstilna struka: konfekcionar
5. Mašinska struka: mehaničar za poljoprivredne mašine, bravar monter, monter metalnih konstrukcija, metalostrugar, bravar, mehaničar za rudarsku i građevinsku mehanizaciju, mašinski tehničar, automehaničar, elektro zavarivač
6. Elektrotehnička struka: elektro monter mreža i postrojenja, elektromehaničar za merne i regulacione uređaje, elektrotehničar automatike, elektromehaničar za mašine i opremu, elektrotehničar računara

Danas su u školi zastupljeni sledeći profili:

1. Tehničar mehatronike
2. Bravar zavarivač
3. Ekonomski tehničar
4. Elektrotehničar računara

Dužnost direktora škole od njenog osnivanja do danas obavljai su:

1. Gajić Dragić, profesor srpskog jezika, koji je pre osnivanja škole bio organizator nastave izdvojenog odeljenja centra “25 maj“ iz Valjeva.
2. Mirković Ratko, profesor srpskog jezika, direktor škole od septembra 1980. do 03.09.1984 godine
3. Miljanić Vojislav, profesor istorije, direktor od 3.09.1984. Do 10.04.1993. godine
4. Kruškonja Ivan, profesor filozofije i sociologije, direktor od 10.4.1993. do 9.7.2018. godine.

Srednja škola u Lajkovcu, poznata je po dobrim uslovima rada, stručnom kadru i finansiranju prevoza učenika. Pokazatelji dobrog rada škole ogledaju se kroz lako zapošljavanje, kvalitetnoj praktičnoj nastavi, dobroj saradnji sa socijalnim partnerima, kao i brojnim rezultatima koje postižu učenici naše škole na takmičenjima.

O RADU ŠKOLE NAJBOLJE GOVORE NJENI UČENICI.

Kancelarija za Javna ulaganja Vlade Republike Srbije i lokalna samouprava opštine Lajkovac obezbedili su sredstva za rekonstrukciju škole. Urađeni su krov, fasada, zamena stolarije, podovi, instalacije, video nadzor, završen deo radova u fiskulturnoj sali.

Učenici pohađaju nastavu na daljinu, a povratak učenika se očekuje po završetku radova. Deo prostora će biti obezbeđen u novembru mesecu, kako bi učenici bili ocenjeni.

DRAGI UČENICI, ZAPOSLENI, RODITELJI, SREĆAN DAN ŠKOLE I DA SE ŠTO PRE VIDIMO U NAŠOJ LEPOJ ŠKOLI.

DIREKTOR
Kosana Grčić”

 

Related posts