PONOVO RADI BIOSKOP

 

Na repertoaru lajkovačkog bioskopa, nakon duže pauze, u ponedeljak 14. septembra od 20 časova je „Istinita priča o Kelijevoj bandi“ – najnovija verzija filma o mladom australijskom odmetniku iz 19. veka Nedu Keliju.

Žanr: Biografski, krimi, drama

O australijskom odmetniku Nedu Keliju snimljeno je nekoliko filmova, a glumili su ga, između ostalih, Hit Ledžer i Mik Džeger. U najnovijoj verziji reditelja Džastina Kurcela, koja je urađena po istoimenom romanu Pitera Kerija u pank-rok stilu, plemenitog pljačkaša tumači Džordž Makaj. Važne uloge u filmu “Istinita priča o Kelijevoj bandi“ igraju i Rasel Krou i Esi Dejvis.

Film je inače premijerno prikazan na FEST-u, u glavnim ulogama su Džordž Mekkej i Rasel Krou, a koprodukcija je Australije, Velike Britanije i Francuske.

“U pustoši kolonijalne Australije, gde Englezi vladaju krvavom pesnicom nad žilavim Ircima, zatičemo Neda Kelija kao dečaka koga odgaja ozloglašeni pustinjak Hari Pauer (Rasel Krou). On ga uči životu i čeliči za okrutni svet koji ga čeka. Godine prolaze, i Ned saznaje da potiče iz reda irskih pobunjenika zvanih Sinovi sita, beskompromisne grupe bandita koji se suprodstavljaju tiranima u rodnoj grudi. Nakon što su mu nepravedno uhapsili majku, Keli regrutuje grupu ratnika kako bi osmislili jedan od najodvažnijih napada anarhije i pobune koju je zemlja ikada videla. Uskoro će od samog pomena njegovog imena pripadnici reda i zakona drhtati od straha…”

Related posts