SEPTEMBARSKI PROGRAM KULTURNOG CENTRA

 

U skladu sa odlukom republičkog kriznog štaba o mogućnostima održavanja kulturnih programa, uz poštovanje epidemioloških mera, Kulturni centar „Hadži Ruvim“ pripremio je program za septembar, sadržan od pozorišnih predstava, bioskopskih projekcija i izložbi, kao i učešća u obeležavanju Dana opštine Lajkovac.

Septembarski program otpočeo je tradicionalnom poklon predstavom za đake prvake, koja je odigrana u petak 11. septembra od 17 časova na Gradskom trgu. Predstavu „Pipi na ostrvu sa blagom“, po motivima dela poznatog dečjeg pisca Todeta Nikoletića izvela je Balkanska pozorišna trupa ARA iz Beograda. Reditelj je Fuad Tabučić, koji i igra u predstavi, uz Snežanu Knežević i „mnogo ljutih gusara“.

Prva bioskopska projekcija posle dužeg vremena u Lajkovcu je u ponedeljak 14.septembra od 20 časova, a u pitanju je „Istinita priča o Kelijevoj bandi“ – najnovija verzija filma o mladom australijskom odmetniku iz 19. veka Nedu Keliju. Film je inače premijerno prikazan na FEST-u, u glavnim ulogama su Džordž Mekkej i Rasel Krou, a koprodukcija je Australije, Velike Britanije i Francuske.

Dan opštine Lajkovac biće obeležen 16. septembra u 10.30 u obnovljenoj osnovnoj školi u Bajevcu, a organizator Svečane akademije je Kulturni centar „Hadži Ruvim“.

Povodom Dana opštine, istog dana od 20 časova poklon sugrađanima je pozorišni komad „Matičar“ , u kojem igraju doajeni srpske glume Ljiljana Dragutinović, Feđa Stojanović i Rade Miljanić. „Matičari“ je topla komična priča o dvoje ljudi kasnih srednjih godina koji se sreću slučajno, čekajući matičara. Započinju razgvoor na teme koji ih zbližava i njihove živote ponovo čini smislenim i vrednim. Predstava je premijeru imala krajem prošle godine.

Argentinsko-španska krimi komedija „Veličanstveni gubitnici“ na bioskopskom repertoaru je 22. septembra od 20 časova. Film je 2019. godine bio najgledaniji u Argentini, sa preko dva miliona gledalaca, a kod nas je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Na galerijskom programu ovog meseca je izložba slika mlade umetnice Anke Stojanović iz Lazarevca, koja će biti otvorena 30. septembra u 18 časova i to je ujedno i završnica septembarskog programa Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac.

Related posts