LAJKOVČANKA MEĐU NAJLEPŠIMA NA BALKANU

Lajkovčanka Marija Čitaković izabrana za treću pratilju na izboru za Miss Blakana. Ovo je još jedan u nizu uspeha lepotice iz Lajkovca, koja učestvuje na svim važnijim izborima u regionu.

Marija Čitaković ima 21 godinu, student je, bavi se modelingom i manekenstvom i prepuna je utisaka sa ovog takmičenja:

“Na izboru za Miss Blakana, čiji su organizatori vlasnici licence za Miss Earth koji se održava na Filipinima, učestvovalo je 30 lepotica iz zemalja bivše EX-YU, pod nazivom Miss Balkana, na kom sam osvojila mesto treće pratilje. Učesnice izbora bile su devojke iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije…Konkurencija je bila zaista velika. Sve devojke su bile prelepe. Bjeljina je ovoga puta bila modni centar Balkana. U Etno Selu Stanišići, u Bjeljini je održano takmičenje za najljepšu ženu na Balkanu, za miss Balkana. Ovo je jedinstvena manifestacija samim tim što se i pored miss Balkana biraju i miss Bosne i Hercegovine za miss Sveta, miss Srbije za miss Sveta, miss Crne Gore za miss Sveta i miss Hrvatske za miss Sveta, a pobednice će predstavljati svoje zemlje na najvećem svetskom izboru miss Earth na Filipinima, gde će boraviti punih 30 dana, a samo finale prenosiće američka televizija FOX, koju će gledati preko 2, 5 milijardi ljudi. Predsednica žirija bila je svetski poznata manekenka i model Sara Kalabić, koja je vlasnica licenci za miss Evrope i miss Balkana. Mnoge od ovih devojaka će dobiti priliku da budu zaštitna lica za poznate svetske brendove, kao i da hodaju svetskim modnim pistama. Bio je to veliki modni spektakl, za koji kažu da do sada nije viđen na Balkanu.”

Takođe, Marija kaže, da su joj takmičenja za izbor lepotica jedno lepo iskustvo koje joj je ulepšalo mladost, da je upoznala veliki broj lepih, pametnih i uspešnih devojaka i da joj je posebno drago što na tim takmičenjima promoviše Lajkovac i predstavlja Srbiju.

Related posts