OTVOREN NOVI RESTORAN BRZE HRANE U CENTRU LAJKOVCA

U glavnoj ulici u Lajkovcu, u Vojvode Mišića 18, otvoren je restoran brze hrane PERA ŽDERA. Ovaj ugostiteljski objekat registrovan je zapravo kao ekspres restoran i pored uobičajene brze hrane, sendviča, pomfrita, ponuda je vrlo bogata i raznovrsna. U ponudi su i kuvana jela, sve sa roštilja, specijaliteti od ribe, kolači …Pored usluge u samom restoranu, u ponudi je i dostava naručene hrane, a telefon za porudžbine je 014/ 343 – 11 – 43.

Prvo što je u ovom slučaju osobeno jeste činjenica da je Lajkovac sve zanimljiviji preduzetnicima iz okolnih mesta. Preduzimljiva vlasnica restorana Milena Zarić kaže, da se iz više razloga odlučila za Lajkovac, a pored restorana brze hrane planira da već početkom septembra u susednom lokalu otvori i ribarnicu. U privatnom biznisu je dugo, kaže da nastoji da prati potrebe tržišta i da se prilagodi okolnostima.

Zadovoljna je kaže prvim iskustvima sa radom restorana u Lajkovcu. Vlasnici lokala su prethodno ovde držali brzu hranu, ali su objekat sada izdali i ovo je potpuna nova i druga priča. Ljudi se tek upoznaju sa tom činjenicom i otkrivaju da na ovom mestu sada imaju bitno drugačiju ponudu. Zadovoljna gazdarica lokala kaže, da se već formiraju stalni gosti, kao i oni koji hranu naručuju za dostavu na kućnu adresu. U susret zimskom periodu posebno, a i inače planira i da na spratu objekta opremi salu za ručavanje.

Poseban akcenat je na specijalitetima od ribe. Sredom i petkom obavezno imaju posnu hranu na jelovniku i uvek ima pomfrita. Svakoga dana u ponudi je nekoliko sveže kuvanih jela, poput gulaša sa prilogom, teleće čorbe, slatkog kupusa, pilava sa piletinom…Tu je i bogata ponuda kolača, od palačinki do čizkejka.

Cene su vrlo pristupačne i ima svega i za svačiji džep. U restoranu su spremni da isprate sve potrebe gostiju i da prilagode ponudu u jelovniku. Osoblje restorana je iuuzetno prijatno i predusretljivo, spremno da udovolji i najsitnijim zahtevima gostiju, što je bilo više nego vidljivo već na samoj svečanosti upriličenoj povodom otvaranja restorana. Želeli su, kažu, da ta svečanost bude masovnija, ali zbog situacije sa pandemijom to nije bilo moguće. Ipak, tokom večeri veliki broj ljudi je svratio, poslužio se, uzeo flajer sa ponudom restorana i bar na kratko se zadržao. Bilo je tu i gostiju sa strane, prijatelja i poslovnih saradnika porodice. Svečanost povodom otvaranja restorana bila je brižljivo pripremljena sa velikom pažnjom do najsitnijih detalja, uz angažovanje dekoratera i aranžera, tako da su se vlasnici restorana predstavili u najboljem mogućem svetlu.

Iako u nazivu stoji da je restoran brze hrane, sve nekako ima ukus domaćeg i pripremljeno je. što bi se reklo “kao za sebe” i cilj im je da tako i ostane, kaže samouvereno Milena.

Gazdarica je u Lajkovac dovela i svog rođaka Darka, koji je držao lazarevački restoran VAJAT i koji će nastojati da svoje ugostiteljsko iskustvo prenese ovde. Inače funkcionišu po principu malog porodičnog biznisa, sa tendencijom širenja. Pored gazdarice Milene, za sada ima troje zaposlenih u novootvorenom restoranu brze hrane, a novih radnih mesta biće i ovde i u ribarnici. Lajkovčani će tako moći, pored sveže ribe, da naruče i potrebne količine ispečene ribe, kao i sve što im je potrebno za slave i sva masovnija okupljanja, kao i dnevne potrebe.

Porodica Zarić u Stepojevcu ima svoje ribnjake, iz kojih će se restoran i buduća ribarnica u Lajkovcu snabdevati, a ribe će kako saznajemo biti i za veleprodaju. Imaju jedan bazen od 60 ari, sa više vrsta ribe i jedan odvojeni od 900 metara kvadratnih koji je nužno samo za pastrmku. Tu na svom placu, u čijoj neposrednoj blizini je i šuma, planiraju vremenom da otvore i etno restoran. Kažu da sa tim ne žure i ne žele da se zadužuju, posebno ne kreditima i da im je važno da sve što rade bude na zdravim i realnim osnovama.

U osnovi, Lajkovac je dobio jedan ugostiteljski objekat koji može da zadovolji širok spektar potreba meštana, od kupovine užine školaraca do porodičnog ručka i većih porudžbina za različita okupljanja.

 

Related posts