ASFALTIRANO 500 METARA PUTA ZA MILOŠEVIĆE U NEPRIČAVI I OTVOREN NOVI CIKLUS PRIČA IZ NEPRIČAVE

 

Realizacija Programa rehabilitacije puteva na području opštine Lajkovac, koja je zbog pandemije prolongirana s proleča na leto, realizuje se intenzivno sada i u finišu je bukvalno dan za danom. Nakon asfaltiranja ulice Kralja Milutina u Selu Lajkovcu, već narednog dana asfaltiran je i put za Miloševiće u Napričavi, a odmah potom sledi i asfaltiranje puta za Pavloviće u Bajevcu.

Asfaltiran je put za Milošviće u Nepričavi u dužini od 500 metara, a izvođač radova je PZP Valjevo.

Nepričava je, pre svega, agilnošću svojih predstavnika u parlamentu i aktivnošću mesne zajednice u proreklih 10 do 15 godina uradila veliki deo dobrih stvari za svoje selo, tako da na planu infrastrukture u ovoj mesnoj zajednici nedostaje ne tako puno, konstatovao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je sa saradnicima obišao završne radove na asfaltiranju puta za Miloševiće i tom prilikom rekao:

“Mi ćemo se truditi u narednom periodu, naravno u dogovoru sa ljudima u mesnoj zajednici i predstavnicima u lokalnom parlamentu da uradimo ono što nedostaje, a toga nema puno. Nepričava je jedno od većih sela, koje to svakako zaslužuje. Sigurno nam je u planu da i dalje radimo na putnoj infrastrukturi.

Ovaj put nam je bitan za Nepričavu, jer izlazi na put koji spaja Lajkovac i Ub, odnosno izlazi na put kod Vindije i svim meštanima koji gravitiraju ka Ubu skraćuje put. Ostao je još kilometar, da se ova deonica potpuno završi. Mi smo u prvoj polovini godine ovu deonicu premerili sa ljudima iz firme STRABAG i Puteva Srbije i aplicirali kod njih, ali zbog svih okolnosti vezanih za pandemiju i manjka u državnom budžetu, verovatno će taj projekat sačekati sledeću godinu, kako bi kompletirali celu ovu deonicu i sigurno skratili put meštanima koji gravitiraju i ka Lajkovcu i posebno ka Ubu.

Sigurno, ono što je bitno u narednom periodu, na čemu će biti akcenat što se tiče Nepričave, jeste i četvorogodišnja škola koja postoji u selu, koju ćemo pokušati da obnovimo i uredimo školsko dvorište.
Mi smo pre četiri godine akcenat stavili upravo na obrazovanje i poboljšanje uslova u svim obrazovnim ustanovama na području opštine Lajkovac.

U dogovoru sa predstavnicima mesne zajednice i predstavnicima u lokalnom parlamentu, radićemo na poboljšanju uslova života u Nepričavi. Ovo je tek jedan prvi korak. Nadam se, da ćemo u naredne četiri godine imati dobru saradnju i siguran sam da će meštani Nepričave biti zadovoljni.”

U ime meštana, opštinskom rukovodstvu zahvalio se predsednik mesne zajednice Nepričava Vićentije Jeremić:

” Jeste da više volim da radim, nego da pričam, ali veliko hvala predsedniku Andriji Živkoviću i potpredsedniku Nenadu Džajeviću, pomogli su nam i nadam se dobroj saradnji i dalje. Ovo je prvi deo koji smo uradili. Ima tu još nekih manjih puteva da uradimo i nadam se da ćemo uz dalju dobru saradnju i to uraditi. U Nepričavi ima 570 meštana, ovaj put nam mnogo znači, povezuje nas kraćim putem sa Ubom, inače je vrlo frekventan. Ovde je bila kaljuga ranije, nije moglo da se prođe, presipali smo rizlom, ovu deonicu svakako treba sastaviti. Petlja u Nepričavi, to što smo postali važno saobraćajno čvorište i sad još izgradnja brze saobraćaajnice od Iverka do Nepričave nam puno znače, Industrijska zona nam je važna, fabrika neka da se otvori i ljudi da se zaposle, mnogo znači. Oseća se već bitna promena u životu meštana. Zadovoljni smo saradnjom sa lokalnom samoupravom. Ovo je tek početak nove priče. Preostala su nam još dva puta, ukupno dva kilometra i onda će celo selo biti pokriveno asfaltom. Struja, “betonke” imamo, uličnom rasvetom je celo selo pokriveno, vodu imamo, jedino još ta dva kilometra asfalta i mi imamo sve. Asfalt, struja, voda, to je za selo bitno, mi to onda imamo i uz sve ove nove okolnosti otvaramo novu perspektivu života meštana Nepričave.”

Treća stavka iz Programa rehabilitacije je asfaltiranje puta za Pavloviće u Bajevcu.

Related posts