DVA NOVOOBOLELA, 60 U NOVOM TALASU, 89 OD POČETKA PANDEMIJE

 

Prema zvaničnim podacima, na području opštine Lajkovac je kod još dve osobe laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da je od početka pandemije u Lajkovcu od korona virusa obolelo 60 osoba. Sa bolničkog lečenja otpuštena jedna osoba, kod koje je i novi nalaz pozitivan i ona se sada nalazi na kućnom lečenju.

Od 60 obolelih u novom talasu, 39 je i dalje pozitivno na korona virus, toje je na bolničkom lečenju, 36 osoba je u izolaciji, 14 osoba je dobilo i drugi negativni nalaz, 5 osoba koje su izlečene otpušteno je iz bolnice i dvoje je preminulo.

U opštini Lajkovac od početka pandemije ukupan broj obolelih od korona virusa je 89, od kojih je četvoro preminulo, po dvoje u oba talasa.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u prvom talasu epidemije (mart-maj) u Kolubarskom okrugu prijavljeno je 296 slučajeva, a potom posle pauze od oko tri nedelje od početka juna ponovo se registruju novi slučajevi. Broj slučajeva i stopa incidence u Kolubarskom okrugu je skoro četiri puta veći nego u prvom talasu. Vrh drugog talasa se beleži u 39. kalndarskoj nedelji (od 13.-19. jula), a nagli pad u 31. nedelji je u vezi sa kašnjenjem rezultata analiza testiranih uzoraka.

Prema podacima od 2. avgusta, u Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovana su 92 pacijenata iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus. U kućnoj izolaciji je 746 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 560 iz Valjeva.

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu preminule je 36 osoba, u Valjevu 21, četvoro u Lajkovcu, po troje u Ubu, Osečini i u Ljigu, u Mionici dvoje.

Related posts