TENISKI TURNIR LAJKOVAC OPEN 2020

 

Nakon upravo uspešno završene prolećne teniske lige, po 18. -ti put, na terenima “Ustanove za sport i omladinu” ovog vikenda u Lajkovcu je toku je tradicionalni teniski turnir u čast gradske slave Ognjene Marije – Lajkovac Open 2020. Organizator turnira je Teniski klub Lajkovac.

Turnir je počeo juče i trajaće do ponedeljka 3. avgusta, a usled okolnosti vezanih za pandemiju korona virusa izostalo je uobičajeno svečano otvaranje ove tradicionalne sportske manifestacije, kako bi se izbegla masovnija okupljanja. Za razliku od predhodnih godina, kada je turnir okupljao oko stotinak učesnika, ovoga puta ima 37 učesnika.

Takmičenja se odvijaju u dve kategorije, u kategorijama seniora i veterana. Učestvuje 29 seniora i 8 veterana. Pored domaćina, takmiče se teniseri iz Lazarevca, Uba, Krupnja i Valjeva, potvrdio je direktor ovogodišnjeg turnira Marko Biljić, nakon obavljenog žreba i konačnog izbora prrijavljenih učesnika.

Organizatori naglašavaju, da će se teniski turnir ovog vikenda odvijati sve vreme i u svakom segmentu uz maksimalno poštovanje svih mera koje su na snazi u borbi protiv COVID – 19, uz strogo poštovanje održavanja distance, bez zadržavanja nakon odigranog meča i bez publike.

Pobednici Teniskog turnira LAJKOVAC OPEN 2020 biće poznati u ponedeljak.

Related posts