47 OBOLELIH OD KORONE U NOVOM TALASU, 76 OD POČETKA PANDEMIJE

Zaključno sa današnjim danom, u novom talasu je na području opštine Lajkovac od korona virusa obolelo 46 osoba, a ukupan broj obolelelih od početka pandemije je 75.

Od juče su i zvanično potvrđena dva slučaja, za koja se već osnovano sumnjalo da su oboleli od novog korona virusa. U jednom slučaju je reč o osobi koja je već bila na bolničkom lečenju gde je to i potvrđeno , a sada je već otpuštena; a u drugom slučaju je reč o osobi koja je sada sa laboratorijski potvrđenim pozitivnim nalazom  upućena na bolničko lečenje.

Od ukupnog broja obolelih u novom talasu, od do sada hospitalizovanih četvoro je izašlo iz bolnice, a jedno lice je upućeno na bolničko lečenje. U kućnoj izolaciji je 28 osoba, 12 je izlečenih (sa duplim negativnih testom) i dvoje je preminulo.

Od početka pandemije, na području opštine Lajkovac preminule su ukupno četiri osobe.

Od 22. juna do danas u Kovid ambulanti Doma zdravlja Lajkovac urađeno je 185 seroloških testova, a od 24. juna su uzeta 122 brisa.

Na dnevnom nivou i dalje se u Kovid ambulanti Doma zdravlja Laajkovac obavi u proseku 35 do 40 pregleda, od kojih je prosečno desetak novih pacijenta sa simptomima ili sumnjom na COVID – 19, a ostalo su mahom kontrolni pregledi.

Usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti COVID 19, a u cilju preduzimanja preventivnih mera i mera zaštite stanovništva, juče je proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Lajkovac.

Related posts