JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONA VIRUSA, DVOJE NOVOOBOLELIH

 

Od posledica korona virusa, u Opštoj bolnici Valjevo, preminula je još jedna osoba sa područja opštine Lajkovac. Ovo je druga preminula osoba u novom talasu, a ukupno njih četvoro preminulo je od početka pandemije.

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminulo je 36 osoba, od toga u Valjevu 21, četvoro u Lajkovcu, troje u Osečini, Ubu i Ljigu, u Mionici dvoje.

Prema zvaničnim podacima kod još dve osobe je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da je ukupan broj zaraženih u novom talasu u lajkovačkoj opštini 44, a od početka pandemije 73

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovana su tri pacijenta sa područja Lajkovca, sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus.

I tokom poslednja tri dana, na dnevnom nivou, u Kovid ambulantu Doma zdravlja Lajkovac dođe u proseku 30 do 40 pacijenata.

Od 14. aprila, zapravo od početka pandemije, prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 29. jula, uzeto je ukupno 185 briseva – uzoraka na COVID – 19, od pacijenata sa područja Lajkovca.

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1344 osobe; u Valjevu 994, u Mionici 94, Ubu 86, Lajkovcu 73, Ljigu 59 i Osečini 42 obolela od koronavirusa.

Related posts